Ex-Huuhkaja Toni Kallio mukana Ilveksen nostotalkoissa: ”Vuonna 2016 liigassa”

© Kuva: Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

49 A-maaottelua vuosina 2000-10 pelannut Toni Kallio siirtyi viime kaudella Tampereen Ilvekseen ja oli suuressa roolissa nostamassa seuraa Kakkosesta Ykköseen.

Joukkueen tulevan kauden tavoitteet on sijoittua sarjassa kärkipäähän, mutta pidemmällä aikavälillä 34-vuotias pelaaja toivoo, että Tampere saadaan nostettua jälleen liigakartalle.

– Virallinen tavoite on päästä viiden joukkoon sarjassa. Vuonna 2016 seuran pitäisi olla liigassa, Kallio kertoi SuomiFutis-sivustolle Ykkösen kauden avaustilaisuudessa Helsingissä maanantaina.

– Siihen mennessä toivottavasti meidän loistava juniorityö on nostanut muutamia omia kasvatteja edustusrinkiin. Mitä nykyiseen ryhmään tulee, niin pystytään mielestäni taistelemaan Ykkösen kärkisijoista.

Kallio vakuuttaa, että vaikka valmistautumista ei täysin ammattimaisesti voida tehdä, kun pelaajat opiskelevat ja käyvät pelaamisen ohella töissä, ei tämä näy kentällä.

– Vähän annetaan tasoitusta mm. sarjan ennakkosuosikeille Hakalle ja SJK:lle, että ei ehkä kahta kertaa päivässä pystytä harjoittelemaan, mutta ollaan pyritty korvaamaan se jollain muulla.

– Kovaa on menty ja positiivista on se, että saatiin ryhmä kasaan jo tammikuussa, mikä on harvinaista suomalaiselle joukkueelle. Ollaan yksi kovakuntoisimmista joukkueista kuitenkin, siitä ei menestyminen jää kiinni.

Lisää Kallion mietteitä SuomiFutis-sivustolla keskiviikkona julkaistavassa pidemmässä haastattelussa, missä mies pohtii enemmän mm. uransa jatkoa, suunnitelmiaan pelaajauran jälkeen sekä Tampereen jalkapallon tilaa.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?