Viime kaudella harva uskoi MYPA:n yltävän putoamistaistelua korkeammalle. Joukkue oli kuitenkin eri mieltä ja taisteli kuudenneksi. Tällä kaudella pudotusta tulee sarjataulukossa yhden sijan verran ja joukkue sijoittuu seitsemänneksi, arvioi SuomiFutis-sivuston toimitus.

Kouvolalaisten ydinrunko on pysynyt hyvin samankaltaisena viime sesongista. Joukkueen syömähammas, 14 liigamaalin Pekka Sihvola, haki talven aikana pestiä ulkomailta, mutta yritykset eivät tuottaneet sopimusta. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas on varmasti mielissään saadessaan pitää hyökkäyspään amulettinsa.

MYPA:lla ei välttämättä ole liigan seitsemänneksi parasta pelaajamateriaalia. Ryhmä on kuitenkin erittäin hyvin organisoitu paketti. Lisäksi vaihtopenkiltä löytyy yllättävän paljon vaihtoehtoja eri tilanteisiin. Mielenkiintoisia nimiä ovat muun muassa Ykkösen maalikuninkuuden vuonna 2011 voittanut Ville Salmikivi sekä Klubista tulleet Emerik Grönroos ja Patrick O´Shaughnessy.

Yksi MYPA:n aseista on valmennus. Korkeakunnas on erittäin tarkkasilmäinen ja terävä luotsi, joka valmentaa lähellä pelaajiaan ja lähestyy heitä yksilö edellä. Korkeakunnas on onnistunut puristamaan suojateistaan parhaan tehon irti aiemmin ja tekee sen nytkin.

Katso kuvagalleriasta, keitä MYPA-pelaajia on syytä seurata erityisellä mielenkiinnolla SuomiFutis-sivuston toimituksen mielestä.

MYPA taistelee tänä vuonna keskikastissa ja sijoittuu SuomiFutis-sivuston Veikkausliiga-rankingissa sijalle seitsemän. Kaikkien joukkueiden sijoitukset näet täältä.