HJK-pomo: ”Raivostuttavaa, ettei liigassa ymmärretä huippujalkapalloa”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga ei suostunut HJK:n esittämään pyyntöön siirtää torstaina 13. kesäkuutta pelattavaksi merkitty kotiottelu FC Interiä vastaan myöhemmälle ajankohdalle. HJK:ssa päätöstä ei purematta niellä.

Suomen A-maajoukkue kohtaa Valko-Venäjän vieraskentällä kaksi päivää ennen kyseistä Veikkausliiga-kamppailua, ja HJK:n ryhmästä on mukana peräti viisi pelaajaa. Lisäksi HJK:n miehistöä on myös alle 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana kolmen pelaajan verran. Gambialaisvahvistus Demba Savage puolestaan edustaa maataan MM-karsinnoissa.

HJK on ehdottanut ottelulle korvaavaa päivämäärää syyskuun loppupuolella.

– Otteluohjelma on lyöty lukkoon jo aikaa sitten, silloin mekään emme voineet tietää että meillä on näin monta maajoukkuepelaajaa. Tilanne on nyt se, että kahdeksan meidän miestä on edustamassa omaa maataan ja me kärsimme siitä. A-maajoukkueen pelaajat palaavat Suomeen keskiviikkona joskus aamuyöstä ja meidän pitäisi torstaina pelata liigan kärkikamppailu, HJK:n päävalmentaja Sixten Boström sanoo seuran verkkosivuilla.

– Luulisi Veikkausliigalta löytyvän ymmärrystä, näin suuressa pelissä olisi sarjan imagonkin kannalta tärkeää että molemmat pääsisivät pelaamaan parhailla mahdollisilla ryhmillä ja valmistautumaan otteluun kunnolla, luotsi jatkaa.

”Meillä ei ole mahdollisuutta kierrättämiseen”

Veikkausliiga ei ole suostunut ottelun siirtämiseen vedoten muun muassa muiden joukkueiden mahdollisiin samankaltaisiin vaatimuksiin. A-maajoukkueeseen valituista pelaajista kuitenkin vain kaksi edustavat Veikkausliigan muita joukkueita.

HJK:sta mukana ovat Erfan Zeneli, Mikko Sumusalo, Rasmus Schüller, Mikael Forssell ja Teemu Tainio. Alle 21-vuotiaiden ryhmään valitut ovat Joel Pohjanpalo, Nikolai Alho ja Robin Lod.

HJK:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen on pettynyt Veikkausliigan päätökseen.

– Vaadimme peliä siirrettäväksi, koska pelaajiamme on maajoukkueen mukana niin monta.Meillä ei ole mahdollisuutta kierrättämiseen, koska lähes koko joukkueemme on pelaamassa. Emme voineet otteluohjelmaa laadittaessa tietää näin monen pelaajamme olevan mukana maajoukkueessa. Muilla joukkueilla puhutaan maksimissaan kahdesta tai kolmesta pelaajasta, Lyytikäinen kommentoi.

– On raivostuttavaa, ettei liigassa ymmärretä huippujalkapalloa. He eivät tunnu ymmärtävän ettei pelaajia voida rasittaa loputtomasti. Tämä päätös asettaa HJK:n ja maajoukkueen suoraan vastakkain. Joko meille käy liian kalliiksi päästää pelaajiamme lähtemään, jolloin maajoukkue heikkenee, tai pelaajat tulevat reissuilta takaisin rättiväsyneinä ja me kärsimme ja liigan pelien taso kärsii. Kaikki häviävät.