Ykkösessä pelaavan FC Viikinkien kauden avaus on siirtynyt edelleen, kun joukkueen kotikenttä Helsingin Vuosaaressa ei ole edelleenkään pelikunnossa.

Maanantaina Palloliiton ja Helsingin kaupungin neuvotteluisss kunnalliselle kentälle ei herunut pelilupaa. Viikingit joutui perumaan jo aiemmin huhtikuun lopulle ajoitetun SJK-pelin ja nyt myös torstaina Ilves-kotiottelu siirretään myöhempään ajankohtaan.

Viikinkien päävalmentaja Ilkka Jäntti harmittelee kaupungin päätöstä ja osin myös ihmettelee sitä.

– Ymmärrän kyllä, että mieluummin pelataan kausi läpi kunnon kentällä kuin pilataan alusta heti alkukaudesta, Jäntti kommentoi seuran kotisivuilla.

– Tosin on pakko sanoa, että olen käynyt nyt alkukaudesta katsomassa pelit Valkeakoskella ja Kotkassa, ja ainakin silmämääräisesti siellä kenttä näytti jopa huonommalta.

Vuosaaressa on tekonurmikenttiä, mutta ei sellaisia, joihin mahtuisi myös katsojia paikalle. Siirtyminen kauaksi kaupunginosasta ei ole Jäntin mielestä vaihtoehto.

– Erikoista, että kentät suunnitellaan aina niin, että tilaa kentän ympärillä ei juurikaan ole, vaan aidat on heti vastassa. Tämä on esimerkki pienestä asiasta, jota parantamalla saataisiin hyvin pienin kustannuksin lisää käytettävyyttä.

– Olemme identiteetiltämme niin voimakkaasti vuosaarelainen joukkue, että kentän pitää löytyä täältä tai ainakin lähialueelta. Helsingin ulkopuolella ei ehkä ymmärretä, että ei ole sama, missä päin Helsinkiä pelataan.

Viikingit avaa kautensa 12. toukokuuta vieraspelillä OPS:ää vastaan.