Kokenut maalivahti Marc Oberweis nousi tiistaina AS Jeunesse Eschin sankariksi, kun joukkue yllätti TPS:n Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella.

Joukkueen kapteeni oli ottelun jälkeen odotetun onnellinen mies.

– Olen todella ylpeä koko joukkueen esityksestä. Pelasimme kaksi hyvää peliä ja ansaitsimme tämän tuloksen. Nyt voimme nauttia tästä hienosta tuloksesta, maalivahti kertasi pelin jälkeen.

Pankkiirina itse työskentelevä torjuja oli isossa roolissa ottamalla 65. minuutilla Wayne Brownin rankkarin kiinni.

– Hän katsoi noin 20 kertaa toiseen kulmaan. Aluksi meinasin ennakoida toiseen kulmaan, mutta hän katsoi uudelleen. Ja uudelleen. Ja uudelleen. Siinä vaiheessa arvasin, että hän hämää, Oberweis kertasi otteluna avaintapahtumaa.

– Mutta siinä oli myös paljon hyvää tuuria. Kuten aina rankkareissa. Mutta olen todella tyytyväinen, että sain sen kiinni. Se oli tärkeä torjunta ja tärkeä avain meidän voitollemme.

”Rakas harrastus”

Voitto oli luxemburgilaisseuralle myös historiallisesti merkittävä tapahtuma. Amatöörijoukkue kertoikin voittoa saatettavan juhlia ainakin tovi.

– Tämä on taloudellisestikin merkittävä tulos. Me olemme pienestä liigasta ja pienestä maasta, joten tällä on myös taloudellisesti merkittävä vaikutus.

– Tämä ei ole meidän työmme. Tämä on rakas harrastus, josta tykkäämme tehdä. Olen iloinen, että saan edustaa Luxemburgin parasta seuraa. Ja nyt saimme käännettyä uuden sivun historiassamme.

Pankissa itse työskentelevä maalivahti myönsi, ettei arki ole harrastajalle helppo. Siinä mielessä voitto maistui erityisen hyvälle.

– Olen joka päivä 8 tuntia normaalissa työssä. Sen jälkeen ajan tunnin treeneihin, missä me harjoittelemme kaksi tuntia. Sen jälkeen menen kotiin ja päivä onkin siinä.

– Se on aika raskasta, koska meillä monella on perheet. Emme ehdi nähdä heitä kiireen takia kovin paljoa.

Ylimielinen lehdistö

Voitetun pelin jälkeen joukkueen kapteeni jakoi samalla hieman kritiikkiä suomalaismedialle. Oberweis kritisoi suomalaislehdistön asennetta amatöörijoukkuetta kohtaan.

– Olin hieman pettynyt teidän asenteeseenne ennen peliä. Kyselitte, aiommeko laittaa bussin oman maalimme eteen ja muuta. Tuntui, että yleinen asenne oli, että olimme voittaneet ensimmäisen pelin vahingossa.

Joukkue sai tilanteesta ja aamun lehtiä vilkuilemalla otteluun maalivahdin mukaan lisäkipinää otteluun.

– Lehtien ylimielinen kirjoittelu antoi meille tänään kaikille lisävirtaa näyttää.

– Sen takia tämä tuntuu vielä paremmalta. Pystyimme näyttämään, että vaikka olemme pienestä maasta ja amatöörejä, osaamme pelata jalkapalloa, Oberweis tiivisti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo

Katso myös galleria ottelusta. Se löytyy täältä.