Jose Mourinhon alaisuudessa niin Portossa, Chelseassa kuin Real Madridissakin pelannut ja espanjalaisseurasta ilmaisella siirrolla AS Monacoon kuluvana kesänä siirtynyt Ricardo Carvalho kertoo, että Mourinho ei voi kestää tappioita.

Tämä asia ajaa portugalialaisvalmentajan vimmatusti kohti parempia ja parempia suorituksia.

– Kun Mourinho häviää, hän ei osaa käsitellä tappioita. Jos olimme hävinneet ottelun, hänen kanssaan oli hankala tulla toimeen seuraavana päivänä, 35-vuotias pelaaja kertoi Daily Mail -lehdelle.

– Tämä tekee hänestä niin erityisen – se yksityiskohtien määrä, minkä hän laittaa työlleen. Hän haluaa jokaisen pelaajan kehittyvän alaisuudessaan, mutta eniten hän haluaa voittaa. Siksi olemme voittaneet niin monta pokaalia yhdessä.

Mourinho ja Carvalho voittivat yhdessä mm. kaksi Portugalin mestaruutta, UEFA cupin, Mestarien liigan, kaksi kertaa Valioliigan sekä Espanjan liigan.

Mourinhon intohimo tuottaa tulosta, mutta miehen jaksot aina yhdessä seurassa ovat jääneet lyhyiksi kerrallaan. Seuraavaksi mies hakee menestystä Chelseassa, mistä hän lähti ovet paukkuen syksyllä 2007 menestyksekkään, mutta lyhyehkon jakson päätteeksi.