AC Oulun seuraikoniksi noussut Juho Meriläinen on päättänyt ripustaa nappulakengät naulaan. 25-vuotias pelaaja esiintyy viimeistä kertaa kotiyleisön edessä sunnuntaina Ilvestä vastaan.

Meriläinen on oululaisseurasta tuttu jo vuodelta 2005. Tuolloin mies viimeisteli myös uransa ainoan sarjapelimaalin.

– Tein sen Castrenilla FC Viikinkejä vastaan. Rafinha antoi oikealta keskityksen ja pistin pallon maaliin. Olimme häviöllä, joten en tuulettanut maalia ollenkaan, mutta jos olisin tiennyt kuinka kovalla tahdilla niitä sen jälkeen syntyy, olisin juossut kenttää ympäri viikon, Meriläinen muistelee seuran verkkosivuilla.

Meriläisen vyölle on kertynyt yhdeksän kauden aikana 140 peliä. AC Oulun kaikkien aikojen tilastossa Meriläinen on tällä määrällä kolmantena Janne Hietasen ja Mika Nurmelan jälkeen.

– Muistoja on kirjan verran mitä kertoa – nousuottelut ja pelit Veikkausliigassa sekä paikallisottelut OPS:a vastaan. Lisäksi minun aikana seurassa on ollut varmaan kuusi seurajohtajaa, kuusi päävalmentajaa, älytön määrä taustoja, faneja sekä tottakai pelikavereita.

– Heistä useasta on tullut minulle ystäviä ja nämä sosiaaliset muistot ovat vähintään yhtä hienoja kuin urheilulliset, kertaa Meriläinen kohokohtia.

Meriläinen jatkaa edelleen seuran parissa, mutta tulevaisuudessa entistä enemmän toimiston puolella.