Arsenalin manageri Arsene Wengerillä on suuret odotukset Mesut Özilin suhteen. Ranskalaisluotsi vertaakin kohuhankintaa legendaariseen Dennis Bergkampiin.

– Kyllä, hän on samantyylinen, Wenger virkkoi The Telegraph -lehden mukaan.

Özil siirtyi Real Madridista Valioliigaan viime siirtoikkunassa. Arsenal ei ole viime vuosina siirtomarkkinoilla liiaksi riehunut, joten kalliille hankinnalle on asetettu kovat odotukset.

– Dennis oli ehkä tuotteliaampi. Hän oli ykköshyökkääjä, mutta hän myös loi paikkoja. Dennis kuitenkin muokkasi itseään fysiikan muuttuessa. Kun hänestä ei ollut enää maalintekijäksi, hänestä tuli loistava paikkojen järjestäjä, Wenger muisteli.

Wengerin mukaan Özil, vaikka viihtyy keskikentällä, on silti Bergampin tapainen.

– Luulen, että Özilillä alkuun on enemmän keskikenttämiehen ajattelua. Denniksellä taas oli enemmän aluksi kärkipelaajan ajatusmaailmaa. Mutta myös Özil osaa tehdä maaleja.

Pelaajat, jotka viihtyvät kärkimiehen takana, ovat yhä tärkeämpiä nykyjalkapallossa. Onhan peli muuttunut vuosien saatossa, jolloin pelaajilta, etenkin hyökkäyspäässä, odotetaan paljon luovuutta. Siksi Özil on myös arvokas mies.

– Tarvitaan yhä enemmän pelaajia, jotka voivat avata paikkoja. Luulen, että Euroopassa mennään vähemmillä kärkimiehillä kuin aiemmin, Wenger pohti.