FC Barcelona kirjautti viime viikonlopun 4-0-voitto-ottelussa Rayo Vallecanoa vastaan ensi kertaa sitten vuoden 2008 alle 50 % pallonhallinnan itselleen. Tämä on kirvoittanut mielipiteitä siitä, onko päävalmentaja Gerardo Martino oikea mies joukkueen peräsimeen.

Barcelonan puheenjohtaja Sandro Rosell ihmettelee kovasti noussutta kohua.

– Spekuloiminen kriisistä on mystistä. Fakta on se, että seura on loistavassa tilanteessa, mutta meidän osalta debatoidaan aina kaikesta. Aina käydään väittelyä, voitimme tai hävisimme, Rosell kertoi AS-lehdelle.

– Sellaisia me katalonialaiset olemme ja sellaisia tulemme aina olemaan. 17 pelaajaa 25. Martinon ryhmässä ovat seuran oman kehitystyön tulosta. Se tarkoittaa sitä että akatemiamme La Masia kantaa yhä hedelmää, Rosell muistutti jatkuvuudesta.

Rosell viittaa kriisin paisuttelussa aikoihin, jolloin asiat oikeasti eivät olleet hyvällä tolalla menestykseen tottuneessa kaupungissa.

– Vuonna 1963 olimme keskelle urheilullista kriisiä. Ei ollut kyse vain pallonhallinnasta kuten nyt. Silloin Barca jäi kuudenneksi 18 pistettä mestarista.

– Kuvitelkaa jos se tapahtuisi tänä päivänä. Camp Nou poltettaisiin maan tasalle, Rosell veistelee.