Kuopion Palloseura pelaa lauantaina peräti kolmannen kerran peräkkäin Suomen Cupin finaalissa. Kaksi edellistä on päättynyt tappioon. Nyt joukkue kohtaa Helsingissä lauantaina klo 15.30 alkavassa finaalissa Rovaniemen Palloseuran.

Joukkueet kohtasivatkin sopivasti Veikkausliigassa viime sunnuntaina, jolloin kuopiolaiset olivat kotikentällään 2-0-lukemin parempia Ilja Venäläisen ja Dudun maaleilla.

Toissa kauden finaalissa KuPS nöyrtyi HJK:lle ja viime vuonna Hongalle. Sanooko kolmas kerta toden?

– Ei tämä tuo mitään lisäpaineita vaikka olemme kaksi finaalia hävinneet peräkkäin. Ei kukaan odota, että voitto tulisi nyt jotenkin automaattisesti, KuPS:n Tero Taipale, 40, kertoo Palloliiton kotisivuilla.

KuPS ei tule nousemaan enää mitaleille Veikkausliigassa ja ainoa mahdollisuus saavuttaa europaikka on Cupin voittaminen. Taipaleella ei ole viisasten kiveä siihen, miksi nimivahva joukkue on jäänyt taas niinkin kauaksi liigan kärjestä.

– Vuodesta toiseen meidän esitykset ovat ailahdelleet ihan liikaa, vaikka ryhmä on paperilla tosi kova. Näin on mennyt myös tänä vuonna. On ihan turha mennä loukkaantumisten tai pelikieltojen taakse, niitä on kaikilla. Jos osaisin sanoa syyn tähän, olisin varmasti jo valmentaja.