RoPS pääsi juhlimaan Suomen Cupin voittoa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1986, jolloin nykyinen päävalmentaja Kari Virtanen oli pelaajana.

Ottelun käännekohta oli toisen puoliajan alussa tapahtunut KuPS:n Dudun ulosajo 53. minuutilla, minkä jälkeen RoPS:n voitto alkoi näyttää vääjäämättömältä vaikka siinä kohtaa ottelussa ei ollut tehty maaleja.

– Ulosajo oli kulminaatiopiste, mikä vei pitkälti matsia. Pelattiin kuitenkin liian hitaasti kun päästiin ylivoimalle. Saatiin onnekas rankkari ja toinen heti perään, Virtanen kommentoi ottelun ratkaisuhetkiä.

Rovaniemeläisten 2-1-voiton maaleista vastasi Aleksandr Kokko, joka osui tuplasti vajaa varttia ennen loppua minuutin välein. Ensimmäinen syntyi rangaistuspotkusta ja toinen upealla kaukovedolla.

KuPS teki vielä kavennusmaalin toisen jakson lisäajalla, mutta ottelu päättyi rovaniemeläisjuhliin.

Maalintekijä Kokko ei ollut pelannut sitten alkukuun, mutta mies saatiin kuin saatiinkin pelikuntoon tärkeään hetkeen.

– Saatiin parsittua mies kasaan. Pienellä ryhmällä ollaan pelattu koko hirveä ottelu-ohjelma. Ollaan pelattu enemmän kuin HJK, joka putosi eurokentiltä nopeasti. Köykäinen ryhmä ja siihen nähden upea suoritus.

Virtanen jättää itse seuran kauden päätteeksi. Mies voi jättää laivan ylpeänä.

– Viime vuonna pelattiin Ykköstä, voitettiin se ylivoimaisesti ja noustiin. Tähän sarjaan pelaajamäärä oli liian pieni. Loppujen lopuksi hyvä saavutus, sarjapaikka ja cup-voitto. Ennen kautta jotkut veikkaisivat meitä putoajiksi.

RoPS saa voittonsa myötä paikan ensi kauden Eurooppa-liigaan.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen), Sonera Stadion