FC Viikingit sortui Jippoa vastaan tehottomuuteen ja joutui lopulta tasaamaan pisteet sunnuntain Ykkösen ottelussa 1-1-lukemin.

Jippo meni ottelussa johtoon reilun vartin kohdalla. Ilkka Jäntin Viikingit tuli kuitenkin ennen taukoa tasoihin. Kotijoukkue oli lopussa lähempänä täyttä pistepottia, mutta ei saanut viimeistelyynsä tarpeeksi tehokkuutta.

– Paikkoja oli muutama enemmän kuin Jipolla, mutta väännämme edelleen samojen ongelmien kanssa. Peli meinaa hajota aina aika ajoin, tasapaino ei meinaa pysyä. Se on haastavaa, mutta loimme riittävästi maalipaikkoja, Ilkka Jäntti pohti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Jippo on aina taisteleva ja hankala vastus. Paikoista vain pitäisi laittaa pallo pussiin. Kaikki pisteet ovat tärkeitä. Kotona olisi ehdottomasti pitänyt ottaa kolme pistettä, mutta avaimet ovat omissa käsissä. Edelleen perus ilme on hyvä. Yritystä on, ei voi valittaa. Ratkaisut tiukoissa paikoissa vain ontuvat.

Vuosaarelaiset saivat kaksi pelaajaa takaisin sairastuvalta, kun Obi Metzger ja Teemu Honkaniemi palasivat avauskokoonpanoon. Viikingit pitää sarjassa tällä hetkellä kahdeksatta sijaa. Matkaa ensimmäisen putoajan paikalle on neljä pistettä.

– Lisäksi samana aamuna piti muuttaa kaksi avauksen pelaajaa kuumeen vuoksi. Se vaikuttaa aina totta kai. Jouduimme myös pelin aikana vaihtelemaan pelipaikkoja aika paljon, joka ei ikinä ole tarkoitus vaan pakon sanelemaa. Piste on tärkeä. Päätä ei laiteta pensaaseen. Homma on omissa käsissä, Jäntti summasi.

FC Viikingit pelaa seuraavan Ykkösen ottelunsa vasta maaottelutauon jälkeen maanantaina 16.9. Vieraaksi Heteniitylle saapuu tuolloin FC KooTeePee.