Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisat pelattaneen talvella

© Kuva: Juha Tamminen

UEFA:n jäsenet ovat puoltaneet suunnitelmia, joiden mukaan vuoden 2022 MM-kisat Qatarissa pelataan normaalista poiketen talvella.

Siirron takana on se fakta, että perinteisesti kesä-heinäkuussa pelattavat kisat olisivat Qatarissa lähes mahdottomat pitää, koska päivälämpötilat nousevat maassa silloin jopa 50 Celsius-asteeseen.

Kaikki UEFA:n 54 jäsenmaata tukivat kisojen siirtoa talvelle Kroatiassa pidetyssä kokouksessa. Kisat saatetaan pitää tammikuussa 2022 tai edellisen vuoden puolella marras-joulukuussa.

– MM-kisoja ei voida pelata Qatarissa kesällä. Jokainen ymmärtää, mistä tässä päätöksessä oli kyse, FIFA:n varapresidentti Jim Boyce kertoi BBC Sportille.

– Kisoihin on yhä aikaa yhdeksän vuotta ja liitot ovat sitä mieltä, että FIFA:n pitää istua alas kaikkien pääsidosryhmien kanssa ja kehittää ratkaisu, mikä häiritsee mahdollisimman vähän maiden jalkapalloa. Siihen on kuitenkin vielä hyvin aikaa.

FIFA tekee mahdollisesti periaatepäätöksen, että kisojen ajankohtaa voidaan muuttaa, ensi kuussa Zürichissä pidettävässä kokouksessaan. UEFA:n tuki on jo vahva merkki kisojen talveen siirtämisen puolesta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.