Vuosina 1993 ja 1996 suomenmestaruuden voittanut porilaisseura FC Jazz palaa pitkän tauon jälkeen hieman kirkkaampiin parrasvaloihin. Jazz pelasi Veikkausliigassa viimeksi vuonna 2004, mutta se pudotettiin konkurssin takia Suomen kuudennelle sarjaportaalle Satakunnan piirin Vitoseen.

Nyt, viiden Kakkosessa pelatun kauden jälkeen Jazzin onnistui nousta suuremmille areenoille Ykköseen. Jazzin valmentajana sarjanousua juhlii porilainen pelaajalegenda ja heti peliuransa päättymisen jälkeen kaksi vuotta sitten Jazzin koutsiksi nimitetty Matti Santahuhta.

Viime viikonloppuna pelattu ensimmäinen osaottelu tammisaarelaista EIF:ää vastaan päättyi 2-2-tasalukemiin. Ottelua Porin stadionilla seurasi yli 3 000 katsojaa. Tänään Jazz onnistui hakemaan Tammisaaren täpötäydeltä stadionilta (2014 katsojaa) otteluparin ratkaisseen 0-2-vierasvoiton.

Mäkelä otteluparin suuri sankari

Porilaisten urakka helpottui jo ottelun alkupuolella, kun isäntien Mamadou Konate otti hölmön ulosajon jo 18. peliminuutilla lyötyään kyynärpäällä Jazzin Juha Luomaa kasvoihin. Konate oli edustanut kolmella edelliskaudella juuri FC Jazzia. Jazz sai isänniltä vielä lisääkin apua, sillä ottelun avauosumasta vastasi kotijoukkueen Lucas Mondino laitettuaan pallon omaan maaliin.

Otteluparin ratkaisi lopullisesti komealla kaukovedollaan Jazzin maalitykki Samu-Petteri Mäkelä, joka teki kahdessa nousukarsintaottelussa kolme maalia. Pelin suuriin onnistujiin kuului myös Jazz-maalivahti Lauri Pirhonen. Kylmä ilma lienee vaikuttanut jo miesten koipien kestävyyteen, sillä kaksi porilaista jouduttiin kantamaan kentältä pareilla. Toisella jaksolla pelattiinkin peräti kahdeksan minuuttia lisäaikaa.

Kakkosen toinen nousijajoukkue ratkaistaan klo 18.30 alkavassa ottelussa Helsingin IFK:n ja PS Kemi Kingsin välillä. Kemissä pelatun avausottelun vei nimiinsä vierasjoukkue HIFK maalein 0-1. Ykkösestä kaudeksi 2014 alaspäin matkaavat AC Kajaani ja oululainen OPS.