Kolumbia MM-kisoihin Falcaon rankkarimaaleilla

© Kuva: Getty Images

Etelä-Amerikan MM-karsinnan ratkaisut alkavat olla taputeltuna, mutta jonkin verran jäi vielä pelattavaa tiistain ja keskiviikon väliselle yöllekin. Kolumbiasta tuli Argentiinan jälkeen toinen kisapaikkansa varmistanut maa. Maa palaa MM-kisoihin pitkän tauon jälkeen, sillä viimeksi se mahtui mukaan vuonna 1998.

Kolumbia nousi upeasti kolmen maalin takaa 3-3-tasapeliin Chileä vastaan. Vierasjoukkue johti peliä jo puolen tunnin jälkeen 3-0 Alexis Sanchezin tehtyä kaksi osumaa ja Arturo Vidalin maalattua pilkulta. Chilen antisankariksi kohosi Carlos Carmona, joka otti noin 65 minuutin kohdalla kaksi varoitusta minuutin sisällä ja tuli ajetuksi kentältä.

Kolumbia ei jäänyt miesylivoimaansa sen kummemmin hämmästelemään, vaan takoi tuotapikaa kolme maalia viiteentoista minuuttiin. Takaa-ajon käynnisti Teofilo Gutierrez ja kaksi muuta maalia napautti rangaistuspotkusta maaliin AS Monacon tähtihyökkääjä Falcao.

Toisaalla Ecuador löi kuuden pisteen ottelussa kolmen vuoden takaisen välieräjoukkueen Uruguayn maalein 1-0. Voittomaalista vastasi Meksikon liigan Moreliassa pelaava Jefferson Montero. Ecuador on ollut karsinnoissa täysin kotietunsa varassa, sillä vieraskentällä se on saavuttanut vain kolme tasapelipistettä, mutta kotiareenallaan se on lunastanut 22 pistettä 24 mahdollisesta. Keltapaitojen joukkuehenki on juuri nyt erittäin korkealla ja loppuvihellyksen jälkeen pelipaitojen alta paljastui useita äskettäin traagisesti edesmennyttä pelikaveria Chucho Beniteziä kunnioittavia t-paitoja.

Tänään saavuttamiensa pisteiden turvin myös Chilen ja Ecuadorin MM-kisapaikat ovat viimeistä silausta vaille varmat. Mailla on ennen viimeisiä otteluita kolmen pisteen etumatka Uruguayhin ja lisäksi pienehkö etu maalierovertailussa. Chile ja Ecuador kohtaavat toisensa tiistaina ensinmainitun kotikentällä ja Uruguay lähtee hakemaan pisteitä naapurimaa Argentiinasta.

Luis Suarezin kannattelema Uruguay varmisti tänään kuitenkin vähintään jatkokarsintapaikkansa, sillä Venezuela ei kyennyt voittamaan kotonaan Paraguayta. Maanosien välisessä jatkokarsinnassa Etelä-Amerikan karsinnan viidennelle maalle haasteen tarjoaa Aasian karsinnan viitonen Jordania.