Sir Alex Fergusonin apuvalmentajana vuosia toiminut Mike Phelan kertoo, että mikäli David Moyes olisi jatkanut konkariluotsin viitoittamalla tiellä, olisi seura napannut kesällä yhden tähtinimen riveihinsä.

Moyes, vastoin Sir Alexin toivetta, halusi tuoda oman taustatiiminsä seuraan. Näin entiset suunnitelmat hävisivät kokonaan sen sileän tien, kun koko asiasta tiennyt valmennusryhmäkin laitettiin kilometritehtaalle.

– Mikäli Sir Alex ja (toimitusjohtajan pallilta lähtenyt) David Gill olisivat yhä pomoja, seura olisi tehnyt kesän aikaan yhden tähtihankinnan maailman huipulta, Phelan kertoi Unitedin Skandinavian kannattajakerhon lehdessä Sky Sportsin mukaan.

– En aio nimestä puhua. Pomo (Sir Alex) puhui hänestä ja Gill oli selvillä missä asian kanssa mentiin. Sellaisia pelaajia on vain muutama maailmassa. Monet toki arvaavat kenestä on kyse.

Phelan kertoi, että seurassa oli jo pohdittu kesän strategiaa, mutta kaikki meni uusiksi, kun koko taustatiimikin jäi ilman jatkopestiä.

– Emme nähneet tarvetta suurille muutoksille, sen vuoksi Sir Alexilla oli yksi tähtinimi mielessä. Yksi sellainen tähtinimi nostaa kaikki joukkueessa, minkä näimme Robin Van Persien tapauksessa.