Upea saksipotku toi Meksikolle vihdoin voiton, Honduras lähellä MM-kisapaikkaa

© Kuva: Getty Images
Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Pohjois- ja Keski-Amerikan MM-karsintojen viimeisessä vaiheessa eli Hexagonalissa vain yhden kahdeksasta aiemmasta ottelustaan voittanut mantereen jättiläinen Meksiko palasi vihdoin voittojen tielle. MM-kisojen vakiokävijä nujersi Panaman maalein 2-1 ja pysyy voittonsa turvin mukana taistelussa paikasta Brasiliaan. Syyskuussa Meksikon uudeksi päävalmentajaksi valittu Manuel Vucetich oli tehnyt kotijoukkueen kokoonpanoon useita muutoksia ja muun muassa legendaarinen Rafael Marquéz palasi pitkän poissaolon jälkeen maajoukkuepeleihin.

Meksikon avausmaalin teki avausjakson loppupuolella Lontoon olympiakisoissa kultaa voittaneen joukkueen tähtihyökkääjä Oribe Peralta. Kun toista jaksoa oli pelattu vajaa varttitunti, Meksikolle vihellettiin rangaistuspotku, mutta Manchester Unitedin Javier ”Chicharito” Hernandéz ei onnistunut tilaisuuttaan hyödyntämään. Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa Panaman vaihtomies Luis Tejada kuitenkin toi lähietäisyydeltä Panaman tasoihin.

Meksiko ei antanut kuitenkaan päiden painua, vaan lähti rohkeasti hakemaan voittomaalia. Sellainen syntyikin upealla tavalla. Vain muutama minuutti tasoitusmaalin jälkeen 22-vuotias Raúl Jiménez otti vastuuta ja ampui komealla saksipotkulla kuudentoista rajalta Meksikolle täydet kolme pistettä tuoneen voittomaaliin. Maalia ylistettiinkin heti pelin jälkeen yhdeksi komeimmista koskaan Estadio Aztecalla nähdyistä.

Kun Honduras voitti omassa ottelussaan Costa Rican maalilukemin 1-0, on Hondurasilla kolmen pisteen etumatka Meksikoon nähden ennen keskiviikon vastaisena yönä pelattavia viimeisiä otteluita. Meksiko on lohkossa neljäntenä niin ikään kolme pistettä Panaman edellä. Lohkon nelonen kohtaa marraskuussa kaksiosaisessa playoff-vaiheessa Oseanian karsintojen voittajan Uuden-Seelannin.

Päätöskierroksella Meksiko hakee vahvistusta jatkopaikalleen Costa Ricasta. Hondurasille riittää pistekin kolmossijaan ja varmaan kisapaikkaan. Se vierailee lohkojumbo Jamaikan kotikentällä. Panaman jatkohaaveet ovat sen varassa, että se voittaa Yhdysvallat kotikentällään ja Meksiko häviää samalla Costa Ricalle.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!