Ruotsalaisluotsi Lars Lagerbäckin valmentamalla Islannilla on kaikki omissa käsisään ennen MM-karsintalohkonsa päätöspeliä. Joukkue pitää hallussaan Euroopan E-lohkon kakkossijaa ja voittamalla Norjan tiistaina, etenisi se jatkokarsintaan.

Islannin ainoa uhka on pisteen perässä oleva Slovenia, joka kohta päätöskierroksella lohkovoiton jo varmistaneen Sveitsin vieraskentällä.

Islannin kapteeni, Valioliigassa Cardiffissa pelaava Aron Gunnarsson pitää ottelua uransa tärkeimpänä.

– Olemme nuoria, mutta emme helposti peloteltavia. Olemme itse kasanneet paineemme ja nyt ne pitää selvittää. Norja-ottelu tiistaina on pelaajauriemme tärkein ottelu, Gunnarson kommentoi UEFA.com:ssa ottelua.

– Norjalaiset eivät anna meille ilmaiseksi mitään, kuten emme mekään antaisi heille. Norjalla ei ole mitään saavutettavaa, mutta ei myöskään mitään hävittävää, mies valottaa naapurimaiden kilpailuasetelmaa.

Jatkokarsintaan pääsevät yhdeksän karsintalohkon kahdeksan parasta lohkokakkosta. Ainoana paikan playoff-kierrokselle tähän menessä on varmistanut Ruotsi.