AGF Århusin ja Suomen A-maajoukkueen konkaritoppari Petri Pasanen pelasi tapahtumarikkaan ottelun lauantaina. Århus nousi viime hetkillä vierastasapeliin, mutta ottelun avausmaalin puskenut Pasanen ei ollut enää kentällä tasoitusta juhlimassa, sillä hänen silmäkulmavammansa vaati tikkejä, ktten hän SuomiFutis-sivustolle kertoi.

Petri Pasanen, onko tuleva A-maaottelu vaarassa?

Ei ole. Olen pelikunnossa seuraavassa ottelussa, oli se sitten milloin tahansa. Ranska –peli on seuraava peli kalenterissa ja pystyn ilman muuta pelaamaan, jos mukaan valitaan ja jos kentälle pääsee.

Millaisesta vammasta on kyse?

Löin pään yhteen vastustajan kanssa ja silmäkulma aukesi aika pahasti. Siihen tehtiin ensiapu ja jatkoin peliä. Toisella jaksolla oli sitten syytä tulla pois ja jatkaa hoitoa. Silmäkulmaan ommeltiin tikkejä ja nyt silmäkulma on turvoksissa ja aika värikäs. Mutta pelaamista lähiaikoinakaan vamma ei haittaa.

Teit ottelun avausmaalin. Millainen maali se oli?

Se tuli ottelun alussa. Saimme kulman, pelaajamme jatkoi päällään pallon maalin eteen ja liippasin sen siitä maalin takanurkkaan. Se oli kauden ensimmäinen maali ja tietysti kiva tehdä. Mutta ikävä kyllä se ei tuonut täysiä pisteitä.

Ottelu päättyi tasan. Oliko kyseessä hävitty vai voitettu piste?

Se oli aika lailla ansaittu piste. Meillä oli omat hetkemme johtomaalimme jälkeen, mutta sitten vastustaja tasoitti ja meni johtoon. Vähän harmitti sekin, että he tekivät johtomaalinsa juuri silloin, kun olin hoidettavana kentän laidalla silmäkulmavamman vuoksi. Mutta tulimme tasoihin yliajalla tulleella maalilla, joten se teki tasapelistä meille hyvän.

Sarja on hämmästyttävän tasainen. Miten näet asemanne?

Harmittaa, että emme ole saaneet enempää pisteitä, kun niitä olisi vähän paremmalla pelillä ollut mukavasti jaossa. Nyt Midtjylland on käyttänyt muiden ristiin pelaamisen hyväkseen ja nykäissyt pienen etumatkan. He ovat neljä pistettä kakkosena olevaa joukkuetta edellä. Mutta sarja on tosiaan tasainen, sillä me olemme kolme pistettä sarjan kakkosesta Aalborgista, mutta vain neljä pistettä sarjan toiseksi viimeisenä olevaa joukkuetta edellä. Voitto tai tappio näkyy hyvin paljon sarjataulukossa tällä hetkellä, nousua ja laskua voi tulla nopeasti. Olemme nyt viidensinä, mutta oma kuntokäyrämme ei ole ollut ihan kohdallaan viime otteluissa.

Kim Sanden