Pahasti MM-karsintojen aikana takellellut Latinalaisen Amerikan futisjättiläinen Meksiko selvitti kalkkiviivoilla vaivoin ja onnekkaasti Pohjois- ja Väli-Amerikan MM-karsinnan neljänneksi ja jatkokarsintaan. Meksiko ei onnistunut voittamaan päätösotteluaan ja katastrofi oli lähellä. Lopulta se sai kuitenkin apua pohjoiselta rajanaapuriltaan.

Karsinnan viimeisessä ottelussaan Meksiko nöyrtyi Costa Ricalle maalein 1-2. Costa Rican Bryan Ruíz vei avausjakson puolivälissä kotijoukkueen 1-0-johtoon. Oribe Peralta toi kuitenkin vieraat tasoihin tulikuumassa ottelussa vain pari minuuttia myöhemmin. Toisella jaksolla Alvaro Saborio johdatteli isännät uudestaan johtoasemaan eikä Meksiko kyennyt nousemaan uudestaan tasoihin.

Vielä pelikellon näyttäessä 90 minuuttia Meksiko oli jo jäämässä kisoista rannalle, mutta lopulta se sai apua naapurista. USA teki oman ottelunsa lisäajalla kaksi maalia ja nousi kotijoukkue Panaman rinnalle ja ohi. 2-3- päättyneen ottelun lisäajan maaleista vastasivat Graham Zusi ja vaihdosta sisään tullut AZ Alkmaar-kärki Aron Johannson. Näin Panama jäi lohkon viidenneksi ja Meksiko jatkaa playoff-vaiheeseen. Maan jääminen ulos MM-kisoista olisi ollut maailmanlaajuisesti koko karsintojen suurin sensaatio.

Suoran MM-kisapaikan viimeisellä kierroksella varmisti Honduras, jolle 2-2-tasapeli Jamaikassa riitti. Hondurasin 2-1-maalin ampui suorasta vapaapotkusta upeasti Hull Cityn Maynor Figueroa. Jo aiemmin kisapaikkansa olivat varmistaneet Yhdysvallat ja Costa Rica.

Meksiko kohtaa kaksiosaisessa jatkokarsinnassa marraskuussa Uuden-Seelannin. Ensimmäinen osaottelu pelataan Meksikon kotikentällä.