TPS joutuu seuran taloutta tervehdyyttäkseen pienentämään ensi kauden pelaajabudjettiaan merkittävästi. Nykyinen taloustilanne vaikuttaa tuleviin jatkosopimuksiin.

– Teemme tappiota tällä kaudella, se on selvää, mutta painamme parhaillamme töitä isosti sen eteen, että tilanne saadaan hallintaan. Olemme tällä hetkellä kuitenkin siinä tilanteessa, että emme pysty tarjomaan jatkosopimuksia sellaisille kokeneemmille pelaajillemme, joiden sopimus loppuu nyt, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Juha Reini toteaa seuran verkkosivuilla.

TPS:n omat kasvatit Juho Lähde ja Sami Rähmönen ovat ensimmäisten joukossa, joiden kanssa halutaan keskustella jatkosta, mikäli talous vaan sallii.

– Rähmönen ja Lähde ovat vielä nuoria, mutta silti jo kokeneita liigapelaajia. He ovat pelanneet koko uransa TPS-paidassa ja molempia voidaankin jo kutsua TPS-ikoneiksi. Jokainen turkulainen ymmärtää varmasti hyvin nykyisen taloustilanteemme, jos emme pysty tarjoamaan jatkosopimuksia automaattisesti heidän kaltaisilleen pelaajille, Reini valittelee.

TPS tulee nostamaan edustusjoukkueeseensa jatkossa yhä enemmän omia kasvatteja ja lahjakkaita nuoria.

– TPS Juniorijalkapallossa on tehty erinomaista työtä ja organisaatio on yksinkertaisesti Suomen paras. A-juniorimme ratkaisevat SM-kultamitalien kohtalon ensi lauantaina Turussa ja myös B-pojat voivat varmistaa SM-mitalin täällä sen jälkeen, Reini muistuttaa.