Uefa-pomo Platini tutkituttaa tuomaritoiminnan Moskovan rasismiskandaalissa

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto Uefan puheenjohtaja Michel Platini haluaa käynnistää tutkimukset erotuomari Ovidiu Hateganin toiminnasta keskiviikkoisen Mestarien Liigan ottelun CSKA Moskova-Manchester City aikana. Ottelu nousi otsikoihin venäläiskannattajien herjattua Manchester Cityn norsunluurannikkolaista tähtipelaajaa Yaya Tourea rasistisin ”apinaääntelyin”.

Uefan säännöissä sanotaan, että mikäli erotuomari havaitsee tai hänelle kerrotaan yleisön rasistisesta käyttäytymisestä, on hänen keskeytettävä peli hetkeksi ja kehotettava ottelun kuuluttajaa vaatimaan yleisöä lopettamaan kyseinen käytös välittömästi. Jos viesti ei mene perille, on tuomarin ohjattava molemmat joukkueet pukusuojaan ja pyydettävä toistamaan kuulutus. Mikäli tämäkään ei tepsi, on tuomarin keskeytettävä ottelu lopullisesti.

Nyt Platini ihmettelee, miksi ottelun tuominnut romanialainen erotuomari ei noudattanut näitä ohjeita, sillä rasistisesta huutelusta kärsinyt Yaya Toure oli yleisön käytöksestä tälle valittanut. Uefa:n sivujen mukaan liitto ottaa ensi viikon keskiviikkona kantaa tuomarin toimintaan sekä päättää CSKA Moskovan mahdollisista rangaistuksista. Laajalti pidetään mahdollisena, että seura saattaa joutua pelaamaan seuraavan kotiottelunsa tyhjille katsomoille.