HJK:ssa toisen suomenmestaruutensa kuluvan kauden päätteeksi voittanut Sakari Mattila siirtyy kolmen vuoden sopimuksella Norjan kärkiseuroihin kuuluvaan Aalesunds FK:hon. Aalesund hankki 24-vuotiaan keskikenttämiehen riveihinsä ilmaisella siirrolla.

Päättyneellä kaudella Mattila pelasi HJK:n riveissä 20 ottelua ja teki näissä yhteensä viisi maalia. Vaparispesialisti on pelannut ulkomailla aikaisemminkin. Kolmen ja puolen vuoden aikana hän ehti edustaa italialaisia Udinesea ja Ascolia sekä sveitsiläistä AS Bellinzonaa. Udinesessa ei kuitenkaan peliaikaa herunut, vaan vastuuta oli haettava lainapesteiltä.

Mattila kuuluu myös Mixu Paatelaisen A-maajoukkuerinkiin, joskin debyytti maajoukkueessa on vielä tekemättä. Puolustava keskikenttämies oli mukana myös torstaiaamuna Meksikon kohdanneessa ns. ”liigamaajoukkueessa”, mutta kyseisellä ottelulla ei ollut A-maajoukkuestatusta.

Aalesund on ennen Tippeligaenin päätöskierrosta sarjassa sijalla neljä ja sillä on vielä pienet mahdollisuudet myös ensi kauden europeleihin. Suomalaispelaajista Aalesundissa on aiemmin pelannut seuran värejä neljän kauden ajan kantanut Ville Jalasto sekä vain lyhyen ajan joukkueessa viivähtänyt Peter Kopteff.