Chelsean nykyinen kakkosmaalivahti Mark Schwarzer ilmoitti yllättäen lopettavansa maajoukkueuransa. 41-vuotias saksalaissukuinen Schwarzer on kaikkien aikojen eniten maajoukkuepelejä pelannut australialainen ja hänen odotettiin vartioivan Socceroosin maalia myös ensi kesän maailmanmestaruuskilpailuissa Brasiliassa.

Schwarzer pelasi yhteensä 109 A-maaottelua ja oli Australian ykköstorjuja kaksissa peräkkäisissä MM-kisoissa vuosina 2006-2010. Miehen maajoukkueuran tähtihetkiä oli, kun Australia pudotti vuoden 2006 MM-karsintojen playoff-vaiheen rangaistuspotkukilpailussa Uruguayn.

Australian tuore päävalmentaja Ante Postecoglou suunnitteli nimeävänsä Schwarzerin parin viikon päästä Costa Rican kohtaavaan maajoukkueeseensa, mutta Schwarzer pyysi saada julkistaa lopettamispäätöksensä sitä ennen. Australialaisen Fox Sportsin mukaan Schwarzer ”ei kokenut enää voivansa sitoutua maajoukkueeseen sataprosenttisesti”.

– Kunnioitan hänen päätöstään varauksettomasti. Ja mitä muuta voisinkaan, sillä Schwarzer on yksi Socceroosin suurimmista legendoista. Hän oli luotettava pelaaja ja aina valmiina maajoukkueen palvelukseen. Schwarzer on suuri jalkapalloikoni. Halusin vielä ojentaa hänelle kunnianosoituksen, kun puhumme siitä, kuinka kantaa maajoukkuepaitaa ylpeydellä, Postecoglou ylisti Australian maajoukkueen lehdistötilaisuudessa.

Seurajoukkueuransa aikana Schwarzer vartioi Middlesbroughin maalia 11 valioliigakauden ajan vuosina 1996-2008. Sen jälkeen hän siirtyi Fulhamiin viideksi kaudeksi ja sieltä täksi kaudeksi Chelsean kakkosvahdiksi. Petr Cechin varjossa ei ole vielä pääsarjaminuutteja herunut ja varamiehen aseman uskotaankin vaikuttaneen Schwarzerin lopettamispäätökseen.

Schwarzerin paikan maajoukkueen ykkösvahtina ottanee joko Borussia Dortmundin kakkosvahti Mitchell Langerak tai Club Brüggen Mathew Ryan.