Veikkausliigan entinen maalikuningas Mika Kottila antoi Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelaiselle papanoita lauantaisen Wales-maaottelun jäljiltä.

Paatelainen ei antanut minuuttiakaan nuorille hyökkääjille Tim Väyryselle tai Joel Pohjanpalolle, mikä kismitti Kottilaa. Osittain myös loukkaantumiset taisivat sotkea Paatelaisen suunnitelmia.

– Vanhan vuoden viimeinen peli toki, mutta uuden projektin alku siitä huolimatta. Ja mitä tekee Paatelainen? Istuttaa mielenkiintoisimmat kokelaansa Tim Väyrysen ja Joel Pohjanpalon penkillä täydet 90 minuuttia. En väitä, että kumpikaan heistä olisi automaattisesti parempia miehiä kärkeen kuin Teemu Pukki, mutta tämä jos joku oli peli, jossa molempia tai edes toista olisi voitu kokeilla, Kottila sanoo Betssonin tiedotteessa.

Kottila lähettikin ”papanoita” valmennusjohtoon.

– Paatelainen syytti loukkaantumisia ja niistä johtuneita pakkovaihtoja Pohjanpalon istumisella mutta mieluusti olisin nähnyt hänet Pukin tilalla avauksessa. Papanat menevät tällä viikolla siis maajoukkuepäällikölle: 7/13 papanaa.

– Paatelaisella on viitisen tapahtumaa jäljellä ennen 2016 EM-karsintoja. Niiden aikana hänen on testattava hyökkäyskaksikko tositoimissa, Kottila lisäsi.