Brittilehti The Guardian uutisoi, että ranskalainen jalkapalloilija Zahir Belounis on jumissa Qatarissa. Hän on taistellut vanhaa seuraansa al-Jaishia vastaan oikeudessa kahden vuoden palkkarästien takia.

Belounisin ongelmat eivät suinkaan rajoitu maksamattomiin palkkoihin. Qatarilaisen kafala-systeemin mukaan siirtotyöläiset eivät voi lähteä maasta ilman työnantajansa lupaa, joten Belounisia pidetään maassa vastoin hänen tahtoaan.

Ratkaistakseen pattitilanteen Belounis päätti kirjoittaa avoimen kirjeen Zinedine Zidanelle ja Pep Guardiolalle, jotka ajoivat vuoden 2022 MM-lopputurnausta juuri Qatariin.

– Tiedän, että aikanne on kortilla, mutta pyydän teitä auttamaan minua. Yrittäkää ymmärtää, että olen uhri, Belounis kirjoittaa.

Kansainvälisen pelaajaliiton mukaan Belounis on joutunut myymään suuren osan omaisuudestaan. Belounisia ei päästetty lähtemään, vaikka hän allekirjoitti hiljattain dokumentin, jossa hän hylkäsi syytteet entistä seuraansa vastaan.

Lue koko Belounisin kirje täältä (englanniksi).