SuomiFutis-sivuston toimitus on jälleen nostanut esiin mielenkiintoisia uusia seurattavia Twitterin maailmasta.

Viimeksi kesäkuussa kokosimme listan suomalaisista jalkapalloihmisistä. Sittemmin uusia nimiä on liittynyt palveluun mukaan ja koimme tarpeelliseksi päivittää kantaa.

Jos haluat pysyä sinivalkoisella jalkapallokartalla, suosittelemme seuraamaan esittelemiämme nimiä. Olemme listanneet jalkapalloihmiset kategorioittain: pelaajat, valmentajat, toimittajat ja vaikuttajat. Jokaisen nimen kohdalla on myös pieni kuvaus siitä, minkälaista kommentointia seurattavan tililtä voi odottaa.

Vaikka listaa nyt täydennetään, voi silti olla, että moni tärkeä jalkapallonimi unohtuu. Laittakaa siis kommenttikenttään viestiä ja kertokaa meille, keitä olisi kannattanut vielä nostaa esiin.

Muista myös seurata Twitterissä SuomiFutis-sivuston toimittajia Jaakko Käyhköä (@JaakkoKayhko) ja Kai Lintistä (@kailintinen). Seurantaan kuuluvat ehdottomasti myös SuomiFutis-sivuston tili (@SuomiFutis) sekä Nordic Sport Median sisältövastaava Pekka Franck (@PekkaFranck) .

* Jos listalla oleva nimi on uusi.

Pelaajat

Mikael Forssell, HJK.

Räppää twiittinsä englanniksi Brooklyn-tyyliin. Kärkimies heittää sympaattista pohdintaa maailmankansalaisen asenteella. Tästä herrasta on vaikea olla pitämättä.

Timo Furuholm, Fortuna Düsseldorf.

Twiittaa ahkerasti ja avoimesti. Jos haluat tietää, mitä Huuhkaja-kärki ajattelee jalkapallosta ja elämästä yleensä, kannattaa laittaa seurantaan.

Aleksei Kangaskolkka, Jönköping.

Viime kaudella maaleja syntyi Veikkausliigassa, nyt hakee menestystä Ruotsista. Vaikka vaikuttaa länsinaapurissa, tarkkailee mielenkiinnolla myös kotimaisen sarjan tapahtumia.

Eemeli Reponen, viime kaudella FC Inter.

Twitterin City-kettu ei varo sanojaan vaan antaa tarkan mielipiteensä monista asioista. Harva uskaltaa, mutta Reposelta ei puutu pokkaa.

Kristian Kojola, Hallescher FC.

Raportoi elämästään Saksan kolmosliigassa. Viime kaudella Furuholmin joukkuetoverina. Paljon mielenkiintoisia tarinoita ennen ja jälkeen pelin. Hieman pienemmissä sarjoissa pelaavia suomalaisia olisi vaikea seurata tarkasti, mutta Twitter antaa fanille tähän varsin hyvän mahdollisuuden.

Petteri Forsell, Bursaspor / IFK Mariehamn.

Persoonallinen Forsell twiittaa kuten pelaa – välillä lähtee sellaisia kierteisiä pommeja, että vastaanottajaa hirvittää.

Kasper Hämäläinen, Lech Poznan.

Huuhkajien luottomies vaikuttaa sympaattiselta kaverilta some-käyttäytymisen perusteella. Seuraa entisen seuransa TPS:n menoa.

Sebastian Strandvall, VPS.

Vedot uppoavat niin pelikentällä kuin virtuaalimaailmassa. Elää ja hengittää peliä joka solullaan.

Mika Väyrynen, HJK.

Twiittaa niin kuin pelaa – tunteella ja taidolla. Kirjoitustavassa joitain yhtäläisyyksiä Mikael Forssellin kanssa. Seura tekee kaltaisekseen?

Duarte Tammilehto, TPS.

Ottaa roolia niin pelikentällä kuin Twitterissä. Rehellinen huutelija, joka tuo hyvin räiskyvää persoonaansa esiin.

Lukas Hradecky, Bröndby IF.

Maajoukkueveskari yrittää heittää vitsiä joku väliin. Se on hyvä, sillä miehellä on kerrassaan loistava huumorintaju. Pilke silmäkulmassa.

Paulus Arajuuri, Kalmar FF.

Huuhkaja-toppari on saattanut jäädä monelle sinivalkoisen futiksen seuraajalle hiukan tuntemattomaksi. Twitterissä mies vaikuttaa molemmilla kotimaisilla kielillä.

* Antti Pohja, ex-pelaaja.

Pohja puhuu paljon – ja mukaan mahtuu puhetta myös itse pelistä. Arvokasta kokemusta, jota käyttää hyväkseen muodostaessaan mielipiteitä.

* Joel Pohjanpalo, VfR Aalen.

Maalinteko Saksassa ei ole vielä onnistunut. Ehkäpä twitter-tili alkaa laulaa, kun verkot alkavat soida.

* Panu Autio, futsal.

Vaikka pelaa futsalia, annettavaa myös jalkapallon puolella. Kertoo mukavasti arjestaan työnsä parissa. Tällaista lisää.

Valmentajat

Juha Malinen, FC Lahti.

Ei voi kehua selväksi, mutta kenties analyyttiseksi. Kenties. Twitterin johtava suomalainen live-kommentaattori.

Job Dragtsma, FC Inter.

Muuten ihan mies paikallaan, mutta uudelleentwiittaa todella paljon. Eikö ole tarpeeksi sanottavaa, vai onko vain turhan vieraanvarainen?

Kimmo Eronen, FC Honka.

Juniorivalmentaja, joka taitaa tuntea lajin salat tarkasti. Usein hyviä pointteja moneen asiaan.

Jani Meriläinen, FC Inter.

Rehellisiä täsmäiskuja. Valmentajilta toivoisi laajemmin julkisia kannanottoja keskusteluun. Ehkäpä Meriläinen voisi näyttää esimerkkiä.

* Teemu Eskola, poikien aluevalmentaja.

Jatkaa Jarkko Wissin työtä lännen alueella ja siinä sivussa tviittaa näkemästään. Ehdottomasti seuraamisen arvoinen tekijä.

* Marko Honkanen, valmentaja.

Asiaa jalkapallosta normaalia laajemmalla analyysillä. Ihan mielenkiintoinen seurattava, jotain mielenkiintoisia knoppeja voi jäädä käsiin.

 

Toimittajat

Timo Innanen, Urheilulehti.

Todellinen jalkapalloihminen. Hyvin selvillä uusista kuvioista.

Johanna Nordling, Urheilusanomien Saksan avustaja.

Tuntee saksalaisen jalkapallon ja siellä pelaavat suomalaiset. Tämän naisen näppäimistöstä huokuu intohimo ja tietous lajin saloista.

Barbarian, Kymppipaikka, bloggaaja.

Barbarian on harvinaisen hyvin selvillä ulkomailla pelaavien suomalaisten otteista. Vaikuttaa olevan laajalti kiinnostunut lajista ja siihen liittyvistä pienemmistäkin ilmiöistä.

Janne Oivio, Urheilusanomat.

Kirjoittaa pilke silmäkulmassa, mutta myös painavaa asiaa löytyy. Futisintoilijan asenne paistaa sopivasti rivien välistä.

Paavo Airo, Etelä-Suomen Sanomat.

Taitaa tienata elantonsa jalkapallolla, mikä näkyy kertyneenä tietopankkina. Paikoin myös analyyttinen ote.

Tuomas Kaarkoski, Keskisuomalainen.

Erityisen hyvin perillä JJK:n asioista. Uskaltaa ottaa kantaa ja twiittaa ahkerasti.

Ville Väänänen, Urheilusanomien toimittaja.

Tietoa, taitoa, osaamista… Noh, kaikkea oleellista löytyy jalkapallon ja miksei muunkin urheilun saralta. Tietää paljon myös naisfutiksesta.

Antti Salo, MTV3.

Kartalla kotimaisesta futiksesta ja jalkapallosat yleensä. Hyvä haistamaan jutunaiheita ja kuuntelee tarkalla korvalla puheensorinaa.

Joonas Sarelius, Kymppipaikka, 90 minuuttia -lehti.

Entinen FC Viikinkien maalitykki ja työskennellyt myös seuran markkinoinnissa. Aktiivinen kotimaisen futiksen seuraaja pääkaupunkiseudulta. Palloliiton Helsingin ja Uudenmaan piirien 90 minuuttia -lehden sekä Kymppipaikka-verkkosivuston päätoimittaja.

* Petri Lahti, Urheilusanomien uutispäällikkö.

Täsmähuomioita futiksesta. Löytää mielenkiintoisia juttuja usein ulkomaisista lähteistä – ja avaa tarinat mukavasti tilillään. Kelpo lisä seurattavien joukkoon.

 

Vaikuttajat

Joni Collan, JJK.

Tullut räväkästi Twitteriin. Kertoo tilillään esimerkiksi seuraan liittyvistä asioista. Tervetullut lisä.

Jonne Lindblom, jalkapalloagentti.

Perillä monista asioista, joista tavallinen jalkapallontallaaja ei niin paljon tiedä. Voi tarjota mielenkiintoista tietoa erityisesti suojateistaan.

Aki Riihilahti, Helsinki Stadion Managment Oy:n toimitusjohtaja.

Uskalsi avata suunsa kentällä ja tekee samaa Twitterissä. Liukuu tilanteisiin kovaa mutta sääntöjen mukaan myös virtuualisella pelikentällä.

* Jussi Leppälahti, Arctic Football Oy.

Niin analyyttistä pohdintaa, että kuningaslajin parissa on vietetty reippaasti aikaa. Tuo mielenkiintoista lisäarvoa terävillä havainnoillaan. Tässä kaveri, joka uskaltaa kyseenalaistaa.

Viki Savonen, fani.

Vaikuttaa intohimoiselta urheiluseuraajalta. Keskustelee erityisesti Kuopion Palloseuraan liittyvissä asioista. Vedonlyöntikin luonnistuu.

Tero Koskela, Jalkapallon pelaajayhdistyksen varapuheenjohtaja.

Tuo tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita esiin. Joskus myös ottaa kantaa.

Timo Taipale, fani.

Saksalainen futis hallussa suomalaisesta näkökulmasta. Perehtynyt hyvin asioihin.

Finsvenskan, fani/kirjoittaja.

Tarkasti selvillä siitä, mitä suomalaisille kuuluu Ruotsissa. Yleisestikin hyvin hajulla, mitä länsinaapurissamme tapahtuu.

Hasse Kallström, FC Lahti.

FC Lahden entinen toimitusjohtaja ja nykyinen markkinointijohtaja on todellinen puuhamies. Tuskin ainakaan innokkuus on ongelmana tämän herran projekteissa.

* Risto Oksanen, Veikkausliiga, Marketing Director.

Järjestää kivoja kilpailuja, jotka SuomiFutis-sivuston toimitus vie suvereeniin tyyliin.