FC Jazz ja Jouni Joensuu ovat solmineet kaksivuotisen päävalmentajasopimuksen.

Porilaisryhmä nousi viime kaudella Ykköseen, ja Joensuu tarttuu tehtävään mielellään. Joensuu astuu tehtävään 25 vuoden valmentajakokemuksella.

– Tiedän mihin olen menossa. Koin, että tehtävä on otettava vastaan, kun sitä minulle tarjottiin, Joensuu toteaa seuran verkkosivuilla.

– Olen viimeiset kaksi kautta kasannut FC Jazzin edustusjoukkueen, joten tunnen pelaajat hyvin.

Myös seurajohdossa ollaan lopputuloksesta mielissään.

– Olen tyytyväinen, että pääsimme Jouni Joensuun kanssa sopimukseen. Hän on valmentaja, joka pystyy ottamaan joukkueestaan kaiken irti ja mikä tärkeintä kehittämään myös nuoria pelaajia ja tekemään heidän kanssaan kahdesti päivässä töitä. Nämä ovat seurallemme todella tärkeitä asioita, Jazzin toiminnanjohtaja Tomi Leivo-Jokimäki kommentoi.

Paljon tehtävää edessä

FC Jazzilla on ensi kaudeksi koossa 11 sopimuspelaajaa. Joukkueen rakennuksessa on vielä jonkin verran tehtävää.

– Lahjakkaimmat pelaajamme ovat vasta 16-18-vuotiaita. Eikä heistä suurimmalla osalla ole ollenkaan kokemusta miesten peleistä. Tosi asia on myös se, että Ykkösen tason kokemusta on joukkueessamme yhteensäkin vain vähän, Joensuu muistuttaa.

– Joukkuetta on vahvistettava vielä selvästi, joten pelaajahankinnoissa tulee ehdottomasti onnistua, kuten myös joukkueen taustatiimin rakentamisessa, Joensuu sanoo.

FC Jazz tulee testaamaan talven aikana useita pelaajia. Sunnuntaina punaisessa paidassa viiletti Åbo IFK:ta vastaan viime kaudella Närpes Kraftille 21 maalia tehnyt hyökkääjä Jonas Granfors.