Forsell, Ojala, Riski, Sumusalo… – sopimuksettomista pelaajista kova joukkue

© Kuva: Juha Tamminen
Viikko käyntiin MLS-pelillä! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Suomen sopimuksettomien pelaajien maajoukkue pelaa tammikuussa kansainvälisen pelaajayhdistyksen FIFPRo:n järjestämässä sopimuksettomien pelaajien turnauksessa. Suomalaisilla on jalkeilla harvinaisen kova ryhmä.

Suomen joukkueeseen ovat alustavasti jo ilmoittautuneet entinen A-maajoukkueen maalivahti Peter Enckelman sekä puolustajat Niko Kukka, Joni Aho, Sami Rähmönen ja Mikko Sumusalo. Keskikentältä löytyy IFK Mariehamnissa taiteillut kolmikko Patrick ByskataPekka LagerblomPetteri Forsell. Hyökkäystä vahvistaa Erfan Zeneli ja Mika Ojala sekä Roope Riski. Turnausvalmentajaksi on lupautunut Mika Laurikainen.

– Olen todella mielelläni mukana ja meillä on erittäin hyvä jengi tulossa kasaan, ja joukkueessa on tuttu valmentajakin vielä. Hieno turnaus varmasti tulossa, pääsee pelaamaan tällaisten kavereiden kanssa ja olosuhteetkin ovat siellä kohdallaan, se on tuttu paikka mullekin. Tämä auttaa varmasti löytämään niitä työpaikkoja ensi kaudeksi, Riski pohtii pelaajayhdistyksen verkkosivuilla.

Suomen lisäksi Oslossa pelattavaan turnaukseen osallistuvat isäntämaa, Ruotsi ja Irlanti.  Turnauksen varsinainen pelipäivä on torstaina 9.1.2014, jolloin kaikki joukkueet pelaavat yhden alkuottelun sekä sijoitusottelun päälle.

–  Turnauksen varsinaisena tarkoituksena on tarjota avoin ja kansainvälinen näyttöpaikka kaikille turnaukseen osallistuville sopimuksettomille pelaajille. Kaikkien edellisten vuosien suomalaiset turnauspelaajat ovat työllistyneet turnauksen jälkeen ennen seuraavan kauden alkua, Jalkapallon Pelaajayhdistyksen varapuheenjohtaja Tero Koskela toteaa.

Suomen joukkueen kokoonpano voi elää vielä mahdollisten uusien pelaajasopimuksien myötä.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Viikko käyntiin MLS-pelillä! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliVPS testaa kolmea pelaajaa
Seuraava artikkeliBarca-laituri jättämässä seuran – Liverpool ja ManU kintereillä?