Kustannusosakeyhtiö Tammi julkaisee jalkapalloilija Jari Litmasen omaelämäkerran syksyllä 2015. Kirjassa hän kertoo itse omin sanoin ensimmäistä kertaa laajemmin urastaan ja elämästään. Teos tulee avaaman lukijoille aivan uudenlaisen näkökulman Suomen suosituimpaan jalkapalloilijaan.

– Kirjaa on minulta monta kertaa kysytty ja pitkän harkinnan jälkeen päätin tähän projektiin lähteä. Tarina tulee olemaan minun näkemykseni asioista mitä urallani on tapahtunut, Jari Litmanen kertoo Tammen kotisivuilla.

– Olemme erittäin iloisia saadessamme julkaista tämän ainutlaatuisen teoksen. On vain yksi Jari Litmanen, ja uskomme hänen kirjansa kiinnostavan poikkeuksellisen laajaa yleisöä – ei vain jalkapallo- tai urheiluyleisöä, vaan kaikkia laadukkaiden elämäkertojen ja hyvien tarinoiden ystäviä”, kertoo Tammen asiaproosan kustannuspäällikkö Markku Aalto.

Jari Litmanen on Suomen menestyneimpiä jalkapalloilijoita ja hän on luonut maailmalla ainutkertaisen uran. Hänet on valittu Vuoden Urheilijaksi Suomessa, Euroopan kolmanneksi parhaaksi jalkapalloilijaksi ja yhdeksän kertaa Suomen parhaaksi jalkapalloilijaksi.

Litmanen on voittanut Mestarien liigan ja pelannut ennätyksellisen määrän A-maaotteluita ja tehnyt niissä kautta historian eniten maaleja. Hän on Lahden Reippaan kasvatti, joka on edustanut urallaan myös HJK:ta, MYPA:a, FC Lahtea, Ajaxia, Liverpoolia, Barcelonaa, Hansa Rostockia sekä Malmö FF:aa.