Suomen alle 18-vuotiaat kärsivät niukan 2-3 (1-1)-tappion Slovakialle Pietarissa pelattava Valentin Granatkin -turnauksen avausottelussaan. Suomen maaleista vastasivat Roni Peiponen ja Fredrik Lassas.

Suomi pääsi otteluun hyvin mukaan pelituntuman puutteesta huolimatta. Alakerrassa oli pienoisia ongelmia sijoittumisen kanssa, mutta pelaajien aktiivisuus oli hyvällä tasolla.

Slovakia heitti 20 minuutin kohdalla nopean sivurajaheiton ja pelasi pallon seinäsyötöin suomalaisten selustaan. Puolustus oli tilanteesta myöhässä ja joutui rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Slovakialainen viimeisteli avausmaalin varmasti.

Suomi kuittasi kuitenkin virheensä pian näyttävästi. Joukkue riisti pallon omalla alueellaan ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Rami Ojanperä syötti Peiposen läpi, eikä HJK-pelaaja erehtynyt vaan nosti pelivälineen vastaan tulleen maalivahdin yli ja verkon perukoille.

– Pelasimme vähäiseen pelituntumaan nähden hyvän ensimmäisen puoliajan. Toisella tankki vähän tyhjeni varsinkin tunnin pelin jälkeen. Sen jälkeen pelin rytmittäminen kävi vaikeammaksi, emmekä saaneet pidettyä kontrollia enää niin hyvin itsellämme, päävalmentaja Jarkko Wiss kertasi ottelua Palloliiton kotisivuilla.

Slovakian toinen rankkariosuma jäi ratkaisuksi

Slovakia iski toisen osumansa tunnin kohdalla terävästä vastahyökkäyksestä. Tyylikäs laukaus lähti 16-rajan kulmalta ja jätti Jere Aallon Suomen maalilla aseettomaksi. 3-1-maali syntyi jälleen 11-metrisestä.

Slovakialaishyökkääjä haki keskeltä läpiajoa ja taisteli suomalaispuolustajien kanssa. Tuomari vihelsi rangaistuspotkun ehkä hieman heppoisesti, mutta slovakialainen ei jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä.

Suomi iski lopun kavennuksensa niin ikään pilkulta. Hyökkääjä Saku Savolainen kaadettiin ja pallon maaliin laukoi Fredrik Lassas.

– Tulos harmittaa totta kai, varsinkin kun maaleista peräti kolme tuli rankkareilla. Slovakialla oli kuitenkin varsinkin toisella puoliajalla enemmän paikkoja, joten heidän voittonsa oli ansaittu.

Lohkon toisessa ottelussa Iran kaatoi Valko-Venäjän puhtaasti 3-0. Suomi kohtaa seuraavaksi Iranin sunnuntaina.

– Näimme tuon ottelun ja Iran oli kyllä todella hyvä. Saamme kovan vastustajan.