Barcelona tiedotti torstaina, että seuran puheenjohtaja Sandro Rosell on päättänyt erota tehtävästään. Syynä on Rosellia vastaan nostettu oikeusjuttu, jonka Espanjan korkeimman oikeuden tuomari ilmoitti ottavansa käsittelyyn. Rosell aloitti Barcelonan puheenjohtajana 1.7.2010.

Rosellin ajasta Barcelonassa jää kaksijakoinen tunnelma historiaan, pohtii uutispäällikkö Jaakko Perttilä LaLiiga.com-sivustolla.

– Kolmen ja puolen vuoden aikana Rosell ehti huseerata sekä hyvässä että pahassa. Rosellin suurimmat ansiot ovat talouspuolelta. Kolmen vuoden aikana seuran kokonaisvelka on laskenut 430 miljoonasta 331 miljoonaan euroon. Hän onnistui myös pelaajamarkkinoilla. Hänen aikakaudellaan Barcelonaan tulivat mm. Jordi Alba, Alexis Sánchez, Cesc Fàbregas ja viimeisimpänä Neymar, Perttilä avaa.

– Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan nappiin. Puheenjohtajakautensa alussa Rosell suututti nyky-Barcan isän Johan Cruijffin riisumalla häneltä seuran kunniapuheenjohtajan tittelin. Talouspuoltakin paikkailtiin keinoin, joita kaikki Barcelonan ystävät eivät hyväksyneet.

Lue tästä Näkökulma kokonaisuudessaan.