Futisnuorille kylmää kyytiä Pietarin turnauksessa: ”He olivat todella fyysinen joukkue”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Suomen alle 18-vuotiaiden (1.1.1996) maajoukkue kärsi Valentin Granatkin -turnauksen toisessa ottelussaan 0-5 (0-3)-tappion Iranille sunnuntaina. Turnauksen avauspelissä Suomi hävisi puolestaan perjantaina Slovakialle 2-3-lukemin.

Iran määräsi ottelun tahdin jo varhaisesta vaiheesta. Ensimmäinen maali nähtiin seitsemännellä minuutilla, kun Suomi menetti pallon keskialueella. Iran hyökkäsi nopeasti vastaan, keskitti matalana laidalta ja viimeisteli etutolpalta.

Ali Dousti Mehrin suojatit maalasivat avauspuolikkaalla vielä kahdesti. 21. minuutilla onnistuminen tuli kulmapotkun jälkitilanteesta ja reilun puolen tunnin kohdalla puolittaisen läpiajon seurauksena. Miikka Mujunen torjui ensimmäisen yrityksen, mutta iranilainen pääsi jatkopalloon ja viimeisteli selkeät taukolukemat.

– Iran oli todella fyysinen joukkue. Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme itsekin huonosti. Syötöt eivät menneet omille ja pelasimme liian varovasti. Iran oli kuitenkin lähes kaikessa parempi, päävalmentaja Jarkko Wiss myönsi.

Toinen puoliaika Suomelle parempi

Suomi paransi peliään hieman toiselle 45-minuuttiselle. Maalipaikkoja joukkue ei onnistunut kuitenkaan luomaan lopulta kuin yhden, jossa Rami Ojanperä laukoi pelivälineen hyvän ja kontrolloidun hyökkäyksen päätteeksi tolppaan. Iran kaunisteli voittolukemiaan vielä 51. ja 75. minuuteilla.

– Iranilla oli mukana peräti yhdeksän vuonna 1995 syntynyttä pelaajaa. He ovat muutenkin todella fyysinen joukkue, joten se vähän ihmetytti. Jäimme aika jalkoihin ja lopussa oli jo pakko hieman miettiä, miten palaudumme seuraavaan otteluun.

Lohkovaiheen päätös tiistaina

Wiss käänsikin pian joukkojensa keskittymisen tiistain viimeiseen lohkovaiheen otteluun Valko-Venäjää vastaan.

– Lohkon muissa otteluissa meillä on selkeä mahdollisuus voittoon. Kamppailimme tasapäisesti Slovakian ja varmasti myös Valko-Venäjän kanssa, Wiss totesi.

Suomen kokoonpano:
Miikka Mujunen
Roni Peiponen ->> 73. Rami Ojanperä
Matias Salmela ->> 46. Ronald Karlsson
Alex Lehtinen C
Alex Antikainen
Petteri Pietola ->> 46. Saku Savolainen
Niklas Blomqvist ->> 46. Niklas Friberg
Anselmi Nurmela
Juha-Pekka Jääskeläinen
Jussi-Pekka Rämä ->> 46. Karim Jouini
Iiro Järvinen

Lähde: Palloliiton kotisivut

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS