Miesten Ykkösessä kolmanneksi viime kaudella sijoittunut KTP (aiemmin FC KooTeePee) kiinnitti riveihinsä merkittävän vahvistuksen, kun jopa A-maajoukkueessakin urallaan esiintynyt Tuomo Turunen palaa kasvattajaseuraansa yhden vuoden sopimuksella.

– Hieno asia, että pääsimme Tuomon kanssa sopimukseen. Hän tuo meille pelillistä ja henkistä johtajuutta, päävalmentaja Sami Ristilä kommentoi Kymen Sanomille hankintaa.

26-vuotias Turunen on edustanut loukkaantumisten sävyttämällä urallaan kahdesti Huuhkajia. Mies oli Pikkuhuuhkajien kantavia voimia 21-vuotiaiden EM-kisoissa vuonna 2009.

Turunen pelasi ensimmäiset pelinsä kotimaan liigatasolla juuri FC KooTeePeessä, jota hän edusti vuosina 2003-06 edustustasolla. Seuraavana seurana hänellä oli FC Honka, mistä hän jatkoi edelleen Ruotsiin IFK Göteborgin sekä Trelleborgin.

Viime kaudeksi hän palasi kotimaahan ja FC Interin, mutta liigakausi jäi vain seitsemään otteluun loukkaantumisten vuoksi.

KTP kiinnitti myös kaksi nuorta lupausta

KTP julkisti tiistaina myös 17-vuotiaan Topi Pasin ja 18-vuotiaan Aaro Säämäsen 2+1-vuotiset sopimukset. Topparilupaukset pelasivat viime kaudella Kakkosta KTP:n joukkueessa.

Pitkään erillään olleet Kotkan Työväen Palloillijat ja FC KooTeePee löivät äskettäin hynttyyt jälleen yhteen ja muodostivat kaupunkiin vain yhden edustusjoukkueen.