Saksan Bundesliigassa Eintracht Frankfurtissa ammattiaan harjoittavan Srdjan Lakicin viime kesäinen päätös siirtyä seuraan pysyvästi lainasopimuksen jälkeen näyttää jälkiviisaana heikolta päätökseltä.

Mies pelasi frankfurtilaisseurassa jo viime keväänä lainasopimuksella Wolfsburgista ja tekikin neljä maalia. Kesällä 30-vuotias kroatialaishyökkääjä päättikin siirtyä seuraan pysyvästi hyvien kokemuksien jälkeen, mutta elosta on tullutkin hankalampaa. Mies ei ole kertaakaan ollut joukkueensa avauksessa Bundesliigassa. Ykköskärjen paikan on vienyt seuraan kesällä siirtynyt 21-vuotias tsekkikärki Vaclac Kadlec.

Eurooppa-liigan peleissä mies sentään esiintyi kolmesti avauskokoonpanossa.

Tilannetta synkentää myös se, että Lakic teki uuden seuransa kanssa sopimuksen, missä suuri osa tuloista tulee esiintymisistä ja onnistumisista koostuvista bonuksista. Bild-lehden mukaan Lakicin sopimus Frankfurtissa pudottaa miehen tuloja aiemmasta 2,6 miljoonan vuosiansiosta reilusti. Seurasiirto pudotti miehen tulotasoa puolella miljoonalla, mutta pelaamattomuus uhkaa nostaa Lakicin vuoden rahalliset tappiot jopa miljoonaan euroon.