Edelliset kolme kautta Vaasan Palloseuraa edustanut keskikenttäpelaaja Ville Luokkala on tehnyt Hakan kanssa tämän kauden kattavan sopimuksen.

Kokkolalaislähtöinen Luokkala pelasi VPS:ssa yhteensä 40 ottelua ja viimeisteli niissä yhden maalin. Haka on KPV:n kasvatille jo tuttu aiemmilta vuosilta, sillä hän kävi Hakan testissä joitakin vuosia sitten, mutta jäi tuolloin vielä ilman sopimusta. Nyt hän liittyy innolla Hakan riveihin.

– Tosi hyvät fiilikset. Pitkään puntaroin tätä ja päätin siirtyä lopulta Hakaan. Viime kerrasta jäi ihan hyvä kuva, vaikken ehtinyt pelata kuin muutaman harjoitusottelun, 25-vuotias peluri valottaa Hakan kotisivuilla.

Myös muita vaihtoehtoja oli mietinnässä

Luokkalalle olisi ollut muitakin ottajia, mutta lopulta päätös kallistui Hakaan. Joukkueen menestysmahdollisuudet painoivat kupissa tulevaa osoitetta valittaessa.

– Olen puhunut päävalmentaja Juho Rantalan kanssa paljon viimeisen kuukauden aikana ja hän sai minut vakuuttuneeksi.

– Ensi kauden ehdottomana tavoitteena on liiganousu. Sitä lähdemme ihan ehdottomasti hakemaan ja halusin voittavaan joukkueeseen, joka taistelee noususta. Meillä on mielestäni siihen hyvät mahdollisuudet, sillä joukkueeseen on tullut hyviä vahvistuksia. Pelaajat täydentävät toisiaan ja viime aikoina on tehty paljon hyviä sopimuksia.

Luokkalasta Haka saa keskikentän pohjalle kovaotteisen, mutta taitavan taistelijan.

– Rakentelen keskikentän pohjalta peliä ja toimin puolustuksen apuna. Pelaan kovaa ja olen vahva kaksinkamppailuissa, Luokkala kertoo.

Luokkalan sopimuksen myötä Hakalla on nyt koossa yhteensä 20 pelaajasopimusta ensi kaudeksi.

Viime kaudella niukasti liiganoususta jäänyt Haka kuulunee tulevallakin kaudella Ykkösen suurimpiin voittajasuosikkeihin.