Brittilehti The Sunin mukaan Valioliigaa johtavan Arsenalin pääomistaja Stan Kroenke suunnittelee brändille sisarseuran perustamista MLS-sarjaan.

Kroenken, joka omistaa jo MLS-seura Colorado Rapidsin, kerrotaan havittelevan toista lisenssiä itselleen ja hän olisi perustamassa Los Angelesiin uutta seuraa, joka kulkisi nimellä ”LA Gunners”.

Los Angelesista tulee jo entuudestaan yksi MLS-seura, LA Galaxy. Kalifornian osavaltiosta tulee lisäksi myös kaksi muuta seuraa – San Jose Earthquakes sekä Chivas USA.

”Eurooppalaisen” jalkapallon suosio kuitenkin lisääntyy monissa osissa USA:ta, johtuen pitkälti latinoväestön osuuden kasvamisesta. Kalifornian väestöstä lähes kolmasosa on äidinkieleltään espanjalaisia.

Manchester City näytti tietä

MLS-sarjaan saadaan jo brittiseuran sisarseura kaudelle 2015, kun Manchester Cityn ja New York Yankeesin yhdessä perustama New York City FC aloittaa pelinsä sarjan 20. joukkueena.

MLS-sarjassa on tällä hetkellä 19 seuraa ja se laajenee vuonna 2015 myös toisella seuralla, kun floridalainen Orlando City SC aloittaa sarjassa.

Sarja on laajenemassa myös toisaalla. Kuusi kautta urallaan LA Galaxyssa pelannut ja viime kauteen pelaajauransa lopettanut David Beckham onmediatietojen mukaan yhtenä osakkaana perustamassa uutta lisenssiseuraa Miamiin, josta tulisi sarjan 22:s joukkue. Se aloittaisi sarjassa aikaisintaan vuonna 2016.