JIPPO tiedotti perjantaina solmineensa yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Toni Tahvanaisen, 22, kanssa. Tahvanainen on Pohjois-Karjalan omia poikia, sillä hänen kasvattajaseuransa on ilomantsilainen FC Pogosta, ja aikuisten tasolla hän on edustanut ainoastaan JIPPO:a ja muutaman ottelun ajan lainasopimuksella Warkaus JK:ta.

Debyyttinsä Ykkösessä ”Tahvis” teki kaudella 2010, jonka jälkeen pelejä on kertynyt yhteensä 70 kappaletta, joissa hän on onnistunut maalinteossa kahdeksan kertaa – näistä neljä syntyi viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla, jolloin hän murtautui lopullisesti joukkueen avauskokoonpanoon.

– Tahvanainen pelasi vahvan syksyn, jolloin hän löi lopullisesti läpi Ykkösen tasolla. Jatketaan siitä työntekoa eteenpäin ja pyritään nostamaan pelaamisen tasoa entisestään, kertoo päävalmentaja Mika Lähderinne Jipon kotisivuilla.

Sopimuksesta innoissaan oleva Tahvanainen on itsekin samoilla linjoilla.

– Ensi kauden tavoitteena on jatkaa siitä, mihin viime syksynä jäätiin: haluan ottaa entistä isomman roolin kentällä ja muutenkin joukkueessa. Lisäksi joukkueena meidän pitää tehdä enemmän maaleja ensi kesänä, ja myös henkilökohtaisesti tavoitteena on kasvattaa maalimäärää viime kaudesta, Tahvis kertoo.

Tahvanaisen sopimuksen myötä JIPO:lla on nyt kasassa 13 pelaajasopimusta kaudella 2014.