Valioliiga-seura Swansea tiedotti tiistaina erottaneensa arvostetun managerina Michael Laudrupin, 49. Tanskalainen ex-huippupeluri otti seuran vastuulleen kesällä 2012 ja nosti seuran hienoon lentoon avauskaudellaan joukkueen juhliessa mm. Liigacupin voittoa.

Laudrupia vietiin huhuissa viime kaudella ja kesällä milloin mihinkin suurempaan seuraan, jopa Real Madridiin. Seuran puheenjohtajan Hew Jenkinsin mukaan miehen ympärillä vellonut tilanne ei ollut hyväksi seuralle ja tässä on lopputulos. Swansean kuluva kausi on ollut heikompi kuin edellinen.

– Olemme tehneet tämän päätöksen itse seuran ja kannattajiemme vuoksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta kymmeneen vuoteen, kun olemme erottaneet managerin. Tapasin Michaelin tiistaina yrittääkseni tukea häntä ja parantaakseni taustatiimin työtä saadaksemme seuralle tuloksia, joita tarvitsemme viimeisestä 14 Valioliigaottelussa, seuran tiedotteessa siteerattiin Jenkinsia.

– Nyt meidän täytyy vain siirtyä eteenpäin ja kiittää Michaelia hänen 18-kuukauden aikaisesta työstään. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

Joukkueen kapteeninakin aiemmin ollut konkaripelaaja Garry Monk, 34, toimii toistaiseksi Swansean vastuuvalmentajana yhdessä taustalla valmennustiimissä aiemmin olleen Alan Curtisin kanssa.

Swansea on Valioliigassa 12:s, mutta on kaukana kärkiyhdeksiköstä. Äärimmäisen tasaisessa häntäpäässä joukkue on putoajankin paikalta vain kahden pisteen päässä.