Venäjän suurseuraa rankaistiin jälleen rasismista

© Kuva: Getty Images
La Ligassa Betis isännöi Mallorcaa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on rankaissut Venäjän jalkapallon mahtiseuraa CSKA Moskovaa seuran kannattajien rasistisesta käytöksestä. Joukkue joutuu pelaamaan seuraavan kansainvälisen kotiottelunsa tyhjällä stadionilla. Lisäksi seuralle mätkäytettiin 50 000 euron sakot.

CSKA Moskova sai kielteistä julkisuutta jo marraskuussa, kun sen kannattajat huutelivat rasistisia viisuja Manchester Cityn norsunluurannikolaiselle keskikenttäpelaajalle Yaya Tourelle. Tuolloin se määrättiin pelaamaan seuraava europeli osittain suljetun katsomon edessä.

Kuitenkin myös joulukuisessa Mestarien liigan vierasottelussa Viktoria Plzeniä vastaan samoilta kannattajaryhmältä kuultiin jälleen useita rasistisia elkeitä sekä nähtiin äärioikeistolaisia symboleja. Näin fanien toistuvasta rasistisesta käytöksestä määrättiin rangaistus kovennettuna.

CSKA Moskova jäi Mestarien Liigan lohkossaan Bayern Münchenin, Manchester Cityn ja Viktoria Plzenin jälkeen neljänneksi. Siten se pelaa europelejä aikaisintaan ensi syksynä. Tällä hetkellä joukkue on Venäjän sarjassa viidentenä.

Manchester Cityn supertähti Toure oli täysin raivoissaan marraskuisen tapauksen johdosta. Hän onkin ehdottanut, että tummaihoiset pelaajat voisivat boikotoida Venäjällä pelattavia jalkapallon MM-kisoja vuonna 2018.

Samassa yhteydessä UEFA langetti osittaisen stadionin sulkemismääräyksen Serbian alle 21-vuotiaiden maajoukkueelle sekä kyproslaiselle Apollon Limassolille. Myös näiden kotiotteluissa on kuultu ns. ”apinachänttejä”.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

La Ligassa Betis isännöi Mallorcaa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!