Vaasan Palloseuralla on riveissään lauantaina Jaro-ottelussa uusi testimies. Makedonialainen Bilal Velija on harjoitellut Vepsun kanssa kuluvalla viikolla pariin otteeseen ja on mukana joukkueen kokoonpanossa.

31-vuotias laitapuolustaja on viettänyt viimeiset vuodet kotimaansa pääsarjassa. Kausina 2009-2010 Løv-Hamin joukkuetta Norjan pääsarjassa edustanut Velija on pelannut myös Albanian ja Azerbaidžanin pääsarjoissa.

– Velija Oli JJK:n mukana pelaamassa pari peliä Jaron turnauksessa. JJK:n valmentaja Juha Pasoja kehui kovasti Velijan pallollista pelaamista ja rauhallisuutta. JJK:lla ei kuitenkaan tuolloin ollut varaa häntä hankkia, joten mies on edelleen vapaana, VPS-luotsi Olli Huttunen kertoi seuran kotisivuilla.

– Pallollisena miehen pitäisi olla hyvä. Tietysti Velija on myös kokenut pelaaja, joten miehen pitäisi suhteellisen nopeasti sopeutua joukkueeseen. Nuoresta kokelaasta ei ole kysymys. Toivottavasti se myös näkyy pelissä. Velija on todennäköisesti ensi viikon vielä meidän mukana.