Pikkuhuuhkajat-peluri San Marino -tasapelistä: ”Eivät osanneet tai edes halunneet pelata”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen nuorten maajoukkuepelaajat Robin Lod ja Nikolai Alho olivat pöllämystyneinä surkean EM-karsintojen vieraspelin jälkeen, kun joukkue jäi maalittomaan tasapeliin lilliputtivaltio San Marinoa vastaan keskiviikkona. HJK-pelurit olivat kentällä alusta loppuun saakka.

– Tässä pitää syyttää eniten itseään, toki sitä mieluusti syyttäisi kaikkea muuta aina tuomarista lähtien. Näillä sivuilla ei saa kai kiroilla, joten on vaikea sanoa mitään, Lod kertoi Orsasportin kotisivuilla.

Alhon mukaan vastustajan nihilistinen taktiikka vaikeutti pelaamista Suomen hyökkäyskolmanneksella. Suomi laukoi 19 kertaa, mutta vain kahdesti maalia kohti.

–  Tämän reissun ja tuloksen voi vain tiivistää lyhyin lausein. Jäimme tasapeliin todella huonoa vastustajaa vastaan, eivät osanneet tai edes halunneet pelata ja puolustivat koko ajan kuudellatoista pelaajalla, tai yhdellätoista tai kahdeksalla, paljon oli miehiä aina edessä. Meillä oli pallo varmaan yli 80 prosenttia, mutta kun emme maalia tee, niin eihän sillä ole mitään väliä, Alho komppasi.

Suomi on oman karsintalohkonsa neljäntenä. 14 joukkuetta etenee jatkokarsintaan eli 10 lohkovoittajaa ja neljä parasta lohkokakkosta.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?