Veikkausliigan viime kauden pronssimitalisti VPS ja sarjanousija SJK lähtevät lauantaina pelattavaan Liigacupin finaaliin tasaisista asetelmista.

Joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti jo lohkovaiheessa, jolloin voitot menivät tasan – molemmat voittivat vieraissa 3-2-lukemin.

SJK on tuomassa koko liigaan hyvää pöhinää ja varsinkin Pohjanmaan sisäisiin kamppailuihin kolmantena joukkueena VPS:n ja Jaron kanssa.

– Otteluun on varmasti tulossa kova intensiteetti, kumpikaan ei halua hävitä tätä ottelua. Katsomoon tulee varmasti myös hyvä tunnelma, toivottavasti saamme järjestettyä yleisölle hyvän tapahtuman, VPS-vahti Henri Sillanpää kommentoi seuran kotisivuilla.

Ottelun lähtökohdat ovat täysin erilaiset kuin talvella. Nyt ollaan liigan kynnyksellä.

– Kahdessa edellisessä pelissä kummallakin joukkueella oli paljon muutoksia. Nyt pelataan tavallaan niillä ykkösnyrkeillä, joten jännä ottelu varmasti nähdään. Ja paikallispelit nyt ovat aina tiukkoja vääntöjä, VPS:n valmentaja Olli Huttunen kertaa ottelun lähtökohtia.

VPS:n pelaajatilanne hyvä

VPS:n pitkäaikaispotilaiden, eli Cheyne Fowlerin ja Karl-Filip Erikssonin lisäksi Antti Uimaniemi on edelleen sivussa. Uimaniemen nivelsiteet ovat kokeneet sen verran kovia, että kemiläinen on poissa joukkueen vahvuudesta vielä viikkoja.

Jarno Parikka palaa kokoonpanoon lauantaina. Parikka on ollut kentiltä pitkään sivussa, mutta on nyt siis jälleen pelikuntoinen.

Ottelu pelataan Seinäjoella.