Ykkösessä pelaavan Viikinkien maalivahti Sam Jammeh, 22, siirtyy pelaamaan Ruotsiin, aluksi kolmen kuukauden sopimuksella Division 5:ssa pelaavan Ängebäck BK:n riveihin.

Jammeh on Viikinkien oma kasvatti. Viime kaudella hän pelasi vuosaarelaisjoukkueen riveissä kolme peliä Ykkösessä. Jammeh kuuluu myös Gambian A-maajoukkueen rinkiin. Nyt ura jatkuu Ruotsissa.

– Minulla on sovittuna kolmen kuukauden sopimus Ängebäckin kanssa kanssa. Annan siellä koko ajan näyttöjä isommille seuroille ja tavoite on kesällä siirtyä sitten ylemmäksi, Jammeh kertoo Viikinkien kotisivuilla.

Jammehista on tällä hetkellä jo moni ylemmän tason seura kiinnostunut, mutta ura Ruotsissa alkaa Ängebäckin riveissä.

– Hieman haikea olo tietysti jättää Viikingit. Meillä on tänä vuonna huikea porukka kasassa. Tämä on kuitenkin osa tätä lajia, pelaajia tulee ja pelaajia lähtee, Jammeh jatkoi.

– Oma seurani Suomessa on kuitenkin Viikingit ja siellä haluan pelata, kun Suomeen joskus palaan. Viikingeillä olen kiitollinen, että olen saanut olla mukana ja päässyt pelaamaan täällä myös Ykkösen pelejä, Jammeh sanoo.

Jammeh matkaa Ruotsiin jo keskiviikkona.

– Innolla ja mielenkiinnolla odotan tätä muuttoa yksin ulkomaille. Hyviä kokemuksia tulee ihan varmasti ja toivotaan, että pelit lähtevät sujumaan hyvin. Sen jälkeen kaikki on mahdollista, Jammeh toteaa.