Ruotsin jalkapalloliiga Allsvenskanin kausi on käynnistynyt skandaalinkäryisesti. Heti avauskierroksella jalkapallokannattaja menehtyi Helsingborgin ja Djurgårdenin välistä ottelua edeltäneissä hulinoissa kaupungin kaduilla. Nyt Allsvenskan-pelaajaa epäillään vakavasta rikoksesta.

24-vuotias AIK-hyökkääjä Teteh Bangura haettiin poliisikuulusteluihin sunnuntai-iltana. Sierra Leonesta kotoisin olevaa Banguraa epäillään törkeästä naisiin kohdistuvasta rikoksesta. Kyseisellä rikosnimikkeellä tarkoitetaan tekijän lähipiiriin kuuluvaan tai samassa osoitteessa asuvaan naishenkilöön kohdistettua fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa.

Realisten-lehden mukaan Banguran rikoksen epäillään tapahtuneen tämän vuoden tammikuun ja huhtikuun välisenä aikana. Mikäli Banguran todetaan syyllistyneen rikokseen, häntä odottaa vankilatuomio. Tuomion pituus on vähintään yhdeksän kuukautta ja enintään kuusi vuotta.

– Meitä on informoitu tapahtuneesta. Nyt odotamme, mitä tutkimuksissa paljastuu, AIK:n edustaja kommentoi Aftonbladetissa.

Teteh Bangura teki AIK:lle kaudella 2011 15 maalia 17 ottelussa. Sen jälkeen hän siirtyi Turkin liigan Bursasporiin, josta mies palasi täksi kaudeksi takaisin Ruotsiin.

Tukholman AIK:ssa pelaa myös suomalaishyökkääjä Eero Markkanen.