Veikkausliigaseura FC Honka ja seuran entinen pomo Ari Masalin ovat päätymässä keskelle oikeustaistelua.

Masalin jätti seuran viime vuoden lopulla. Vaikka Masalinin oli tuolloin määrä jättää seuran toimitusjohtajan tehtävät, lähtö tuli lopulta varsin yllättäen.

Hallituksen puheenjohtajan Jouko Harjunpään mukaan Masalin toimi pestissä ollessaan vastoin johdon tahtoa. Tämä kiista liittyy tiettävästi joukkueen entisen päävalmentajan Mika Lehkosuon saamaan jatkosopimukseen.

– Hän on toiminut niin. Kyllä näin on. Ilman hallituksen, omistajien ja johdon hyväksyntää, jos sen toteaa suoraan, Harjunpää totesi SuomiFutis-sivustolle.

Harjunpää ei sen tarkemmin halunnut avata, mistä osapuolet riitelevät keskenään.

– No on parempi, etten tässä vaiheessa kommentoi siihen. Sitä varmaan tullaan puimaan eri asteissa.

Puhutko oikeudesta?

– Todennäköisesti kyllä näin. Olen erittäin pettynyt siihen toimintaan ja puoleen, Harjunpää viittasi Masalinin tekemään työhön.

Masalin kiistää Harjunpään väitteet ja toteaa, ettei ole allekirjoittanut jatkosopimusta Lehkosuon kanssa. Masalinin näkemyksen mukaan hän ei edes ollut siinä asemassa, että olisi voinut moista pestiä solmia.

– Minä en ole sitä allekirjoittanut. Sen on allekirjoittanut joko Jouko Pakarinen tai Jouko Harjunpää, Masalin sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Taustalla maksamaton velka?

Masalinin mielestä riita espoolaisseuran kanssa kytkeytyy saataviin, jotka Honka on hänelle velkaa. Kun Masalin tuli seuraan takaisin lokakuussa 2012, hän lainasi seuralle rahaa. Summa on Masalinin mukaan satojen tuhansien eurojen luokkaa.

Jossain vaiheessa sijoitus oli määrä saada takaisin, mutta vuoden 2013 aikana Masalin ei sanojensa mukaan saanut yhtään palkkiota. Vuoden 2012 aikana yhden kuukauden osalta tuli korvaus.

– Teimme silloin velkakirjan ensimmäisestä sadasta tuhannesta eurosta. Sovimme, että kun Uefalta tulee rahat, niin silloin viimeistään se raha maksetaan minulle takaisin. Ja silloin kun se 130 000 euroa tuli, niin siitä 100 000 euroa meni minulle. Ja se summa on täsmälleen velkakirjan mukainen, Masalin väittää.

Masalin sanoo, ettei saanut koskaan enempää rahaa seuralta. Sen sijaan saatavia jäi reippaasti:

– Suunnilleen 100 000 euroa.

Jos asiassa ei päästä yhteisymmärrykseen, Masalin on valmis myös kääntämään kaikki kortit.

– Sitten mennään oikeuteen. Se käy minulle erinomaisesti, Masalin tokaisee.

Masalinin mukaan hän ei myöskään missään vaiheessa halunnut ottaa seurassa toimitusjohtajan vastuuta vaan toimi vuokrajohtajan sopimuksella. Jouko Harjunpää oli sen sijaan toimitusjohtajana sekä hallituksen puheenjohtajana.

Jaakko Käyhkö
Twitter: @JaakkoKayhko