Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on langettanut Espanjan suurseura FC Barcelonalle kahden siirtoikkunan mittaisen siirtokiellon. Näin ollen Barcelona ei saa toimia siirtomarkkinoilla ennen elokuuta 2015. Kielto koskee niin kotimaassa kuin ulkomailtakin tehtäviä pelaajakauppoja.

Siirto on seurausta Barcelonan toistuvasta FIFA:n sääntöjen rikkomisesta. FIFA kieltää alle 18-vuotiaiden pelaajien hankkimisen ulkomailta ja Barcelona on rikkonut tätä pykälää toistuvasti vuosina 2009-2013. Barcelonan todettiin rikkoneen sääntöjä ainakin kymmenen eri pelaajan kohdalla.

Kansainvälisten pelaajien siirtosäännöstön mukaan alle 18-vuotiaiden pelaajien hankkiminen ja rekisteröinti sallitaan vain poikkeusluvalla, jota tulisi hakea erityiseltä komitealta. FIFA pitää alaikäisten pelaajien suojelemmista tärkeänä sosiaalisena ja laillisena asiana ja siksi kurinpitokomitea otti Barcelonan suhteen tiukan linjan.

– Alaikäisen pelaajan asianmukainen ja terveellinen kehitys on tärkeämpää kuin puhtaasti urheilulliset intressit, päätöksessä todetaan.

Kahden siirtoikkunan pituisen siirtokiellon lisäksi Barcelonalle määrättiin n. 370 000 euron sakot. Lisäksi seuran on järjesteltävä kyseisten alaikäisten pelaajien asiat sääntöjenmukaiseen kuntoon seuraavien 90 päivän aikana.

Rangaistuksetta ei selvinnyt myöskään Espanjan jalkapalloliitto, jota FIFA rankaisi 410 000 euron sakoilla. Espanjan jalkapalloliitolle annettiin vuosi aikaa muuttaa alaikäisten pelaajien kansainvälisiä siirtoja koskeva säännöstönsä FIFA:n edellyttämään kuntoon.

Barcelonalla on oikeus valittaa FIFA:n päätöksestä.

Juttuun muokattu Barcelonan valitusoikeus klo 14.25.