FIFA:n puheenjohtajaehdokas Mestarien liigan rahanjaosta: ”Kuilu ultraeliitin ja muiden seurojen välillä kasvaa”

© Kuva: Getty Images

FIFA:n puheenjohtajakisaan tammikuussa ilmoittautunut Jerome Champagne on kritisoinut Euroopan jalkapallossa tapahtuvaa kahtiajakoa.

Ranskalaisen mukaan pelaajasiirtoja koskeva ns. Bosman-pykälä, Mestarien liigan formaatti sekä seurojen välinen rahanjako on tehnyt takavuosien kilpailukykyisistä seuroista pelkkiä jättiläisten kasvattajaseuroja.

– Ennen eurooppalainen jalkapallo oli melko homogeenistä ja se kulki kolmella tai neljällä vaihteella. Tällöin oli mahdollista, että joukkueet liikkuvat kategorioissa ylös- tai alaspäin.

– Nyt käytössä on vain kaksi vaihdetta ja varakkaimpien seurojen ultraeliitin kuilu loppuihin 99 prosenttiin seuroista kasvaa entisestään, Champagne on todennut Soccerwayn mukaan.

Muun muassa Bayern München on haalinut Transfermarktin mukaan tällä kaudella Mestarien liigasta jo yli 50 miljoonan euron tulot palkintorahoina, tv-rahoina ja yleisötuloina. Mikäli se voittaa koko kilpailun, on luvassa n. 17 miljoonaa euroa lisää.

– Mikäli emme tee selkeitä uudistuksia, nykyinen hierarkia vain vahvistuu entisestään. Taistelussa pelin puhtaudesta, mahdollisuuksien reilu jako on avainasemassa, Champagne painottaa.

Champagne on sanonut olevansa kiinnostunut FIFA:n puheenjohtajuudesta, mikäli nykyinen puheenjohtaja Sepp Blatter ei hae viidennelle puheenjohtajakaudelle. Puheenjohtajasta päätetään ensi vuonna.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.