Jälleen vaikea alkukausi? – HJK:n kotitaika murtui nollakerhon TPS:ää vastaan

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan viidennen kierroksen suurin yllätys on nähty.

Suomenmestari HJK ei hävinnyt viime kauden jälkimmäisellä puolikkaalla kertaakaan, mutta alkukauteen mahtui tappioita useita. Nyt joukkue vaikuttaa olevan viime kauttakin pahemmassa talviunessa.

HJK pelasi jo kolmannen peräkkäisen voitottoman ottelunsa Veikkausliigassa. Viikon sisään oli mahtunut tappio FC Lahdelle ja tasapeli paikallisvastus Honkaa vastaan, mutta kaikkein pahiten helsinkiläisiä nöyryytti rajusti täksi kaudeksi nuorentunut TPS.

Useissa ennakkoarvioissa putoajajoukkueeksi povattu TPS haki Helsingistä sarjapisteet maalein 1-0. Kyseessä oli HJK:n ensimmäinen tappio kotikentällä Veikkausliigassa lähes 11 kuukauteen. Edellisen kerran joukkue joutui nöyrtymään KuPS:lle 1.6.2013 maalein 1-2.

TPS:n voittomaalin iski ottelun 9. minuutilla Wayne Brown TPS-konkari Mikko Hyyrysen esityöstä. Kyseessä oli samalla turkulaisten kauden ensimmäinen maali, sillä kolme edellistä otteluaan Tepsi oli hävinnyt maalein 0-1. Jukka Lehtovaara pelasi TPS:n maalilla suurenmoisen ottelun.

HJK hakee seuraavaksi voittokantaan paluuta vappuaattona pelattavassa Suomen Cupin puolivälierässä vieraskentällä Hakaa vastaan. TPS on cupista jo ulkona. Liigassa se isännöi lauantaina RoPS:ia.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?