Bayer Leverkusen tiedotti lauantaina puolilta päivin, että joukkuetta keväästä 2012 luotsannut Sami Hyypiä saa väistyä päävalmentajan palliltaan heikkojen viime aikaisten esitystensä vuoksi (uutinen). Valmennusvastuun ottaa Sascha Lewandowski, joka palaa edustusjoukkueeseen junioriorganisaatiosta.

Leverkusen on hävinnyt peräti kuusi yhdeksästä edellisestä liigapelistä ja putosi äskettäin Mestarien liigan pudotuspeleissä PSG:lle 1-6-yhteismaalein. Varsinkin 0-4-kotitappio ranskalaisille oli karvasta kalkkia Saksassa.

Leverkusenin urheilujohtaja Rudi Völler perusteli seuran tiedotteessa syitä, miksi suomalainen sai lähteä.

– Ratkaisu oli todella vaikea, sillä Sami on viimeisen kahden vuoden aikana tehnyt hyvää työtä. Syyskierroksemme Samin johdolla ylitti reilusti odotukset. Hän sai siitä ansaitusti kehuja, mutta sitä enemmän tämänhetkinen romahtaminen sattuu, Völler kertoi.

– Viime viikkojen dramaattiset tapahtumat eivät lopulta jättäneet meille muuta vaihtoehtoa kuin hänen erottamisensa nyt. Meidän on tehtävä kaikkemme pelastaaksemme vielä tämä kausi.

Leverkusen on parhaillaan neljäntenä, mikä sija oikeuttaisi paikkaan ensi kauden Mestarien liigan karsintaan. Takaa-ajajat ovat kuitenkin yhä lähempänä, joten seurassa reagoitiin voimakkaasti huonoon trendiin ja yritetään tällä tempulla herättää pelaajat taistelemaan.

Vastuuseen noussut Lewadowski toimi Hyypiän aisaparina valmennuksessa jo keväästä 2012 aina viime kauden loppuun saakka ennen paluutaan junioripuolelle.